Εισήγηση έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης ΚεγκέρογλουΑκολουθούν τα κύρια σημεία της εισηγήσεως.

Η αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της δημοκρατίας, και ταυτόχρονα βασικό δικαίωμα του πολίτη το οποίο δυστυχώς φαλκιδεύεται, όχι μόνο σε δικτατορικά και ανελεύθερα καθεστώτα που επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της αλλά και σε σύγχρονες και προηγμένες δημοκρατίες που επιδιώκεται ο επηρεασμός της. Η Ελλάδα που είναι μια δημοκρατία με σύγχρονο Σύνταγμα αλλά και πολλά διδάγματα από την περίοδο της δικτατορίας, δυστυχώς βιώνει περιόδους με προσπάθεια περιορισμού της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση που αποτελεί θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν μπορεί ούτε να περιορίζεται ούτε να ελέγχεται προς όφελος κυβερνήσεων και κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε και μεθόδευσε το τηλεοπτικό του φερέφωνο

Όπως αποδείχθηκε, ούτε τα ελεγχόμενα κανάλια όπως τα ήθελε αλλά ούτε η κυβερνητική ΕΡΤ, αρκούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Παππά, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας σχεδίασε και μεθόδευσε την ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου μέσου, ενός φερέφωνου, του Σύριζα channel, που θα έπαιζε και το ρόλο του πολιορκητικού κριού προς τα υπόλοιπα.Σήμερα συζητούμε γιατί υπάρχει μια δικογραφία, καταθέσεις, καταγγελίες και στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν και αφενός αποτελούν επιβεβαίωση και συνέχεια όσων είχαν διαπιστωθεί από το 2016 και αφετέρου επιβάλλουν την περαιτέρω έρευνα.

Καθήκον για τη δημοκρατία η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής

Μετά από όλα αυτά και τις τοποθετήσεις των στελεχών της συνιστώσας Γενιτσάρων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ανέφερα και χωρίς να πιάσω αναλυτικά το περιεχόμενο των καταθέσεων, των μαρτυριών και των στοιχείων που περιέχουν παραπάνω από ενδείξεις για την διάπραξη αδικημάτων από τον πρώην Υπουργό που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος για την σύσταση επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης, θεωρώ ότι σύσσωμη η βουλή πρέπει να ψηφίσει ναι στην συνέχιση της εξέτασης. Για να έλθουν όλα στο φως και τότε να κρίνει η Βουλή για την περαιτέρω διαδικασία. Για να δώσουμε τέλος στην συνεχιζόμενη δια άλλων τρόπων προσπάθεια ελέγχου των μέσων επικοινωνίας Για να ενισχύσουμε την δημοκρατία και την ποιότητα της Για την Πατρίδα μας και τους πολίτες.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.