Η Ουκρανία σχεδιάζει είναι να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς  που υποσχέθηκε να της δώσει η βρετανική κυβέρνηση ώστε να πλήξει ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, γράφει η εφημερίδα Times επικαλούμενη ουκρανικές πηγές άμυνας.

Μια τέτοιου είδους επίθεση κατά των Ρώσων στη χερσόνησο που προσάρτησαν το 2014 θα συνιστούσε «δυνητικά σημαντική κλιμάκωση της δυτικής συμμετοχής στον πόλεμο», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Η υπόσχεση για τους πυραύλους δόθηκε από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Ζελένσκι στη Βρετανία την Τετάρτη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πλέον γίνεται συζήτηση για το ποιοι τύποι πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς θα μπορούσαν να σταλούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η συζήτηση φέρεται να αφορά τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, που στοιχίζουν 1,2 εκ. λίρες έκαστος και έχουν μέγιστη εμβέλεια 241 χιλιομέτρων ή τους πυραύλους εδάφους-αέρος Storm Shadow, με κόστος 2,2 εκ. λιρών για τον καθένα και μέγιστο βεληνεκές 563 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε κατά τις ομιλίες του ότι οι δυτικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα χρησιμοποιούνταν για να πλήξουν στόχους «βαθιά στις κατεχόμενες περιοχές».

Διαβάστε ακόμη: