Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, οι οπαδοί του αγαπημένου κλασικού έργου «The Nightmare Before Christmas» έχουν κάποια νέα σχετικά με την ταινία. Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον αποκάλυψε την αμετάκλητη απόφασή του να αποφύγει τη δημιουργία ενός σίκουελ της εμβληματικής ταινίας του 1993.

Σε συνέντευξή του στο «Empire» με αφορμή την 30ή επέτειο της ταινίας, ο Μπάρτον εξέφρασε την ακλόνητη δέσμευσή του να διατηρήσει τη μοναδική γοητεία και τη διαρκή κληρονομιά του «Nightmare Before Christmas».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπάρτον δήλωσε απερίφραστα ότι δεν ενδιαφέρεται για reboot ή σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων. Τόνισε την προσωπική σημασία της ταινίας για τον ίδιο και το πώς είχε ήδη εξερευνήσει την οδό του σίκουελ για άλλα έργα, καθιστώντας σαφές ότι δεν ήθελε να έχει την ίδια τύχη και το «Nightmare Before Christmas».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι ωραίο που ο κόσμος ίσως ενδιαφέρεται [για μια ακόμη ταινία], αλλά εγώ όχι».

Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι σαν εκείνον τον γέρο που έχει ένα μικρό κομμάτι γης και δεν πουλάει στη μεγάλη μονάδα παραγωγής ενέργειας που θέλει να πάρει τη γη μου».

Συζητώντας για την ταινία, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι μεταξύ των αγαπημένων του χαρακτήρων όλων των εποχών ήταν ο Jack Skellington, επειδή ήταν φτιαγμένος από «φως και σκοτάδι», αναφέροντας: «Αντιπροσώπευε όλα αυτά τα συναισθήματα που είχα. Με θεωρούσαν αυτόν τον σκοτεινό χαρακτήρα, ενώ εγώ δεν αισθανόμουν έτσι. Ήταν λοιπόν ένας πολύ προσωπικός χαρακτήρας».

Οι φαν της ταινίας, που είναι γνωστή για τη διαρκή δημοτικότητά της, κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην απόφαση του Μπάρτον. Πολλοί συμμερίστηκαν το σκεπτικό του, πιστεύοντας ότι κάποια κλασικά έργα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα, και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το ενδεχόμενο ενός σίκουελ ή ενός reboot να αμαυρώσει ενδεχομένως τη μαγεία του πρωτότυπου.

Διαβάστε ακόμη: