Σήμερα (09/01), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Κριστίν Λάμπρεχτ, με την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και τις εξελίξεις στην Ουκρανία να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ακόμη, αναφέρθηκαν «στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την ελληνική παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP–1 στην Ουκρανία, με αντικατάσταση εκείνων με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου “Marder”», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά δεν της αρέσει και να απειλείται»

«Το σχόλιο περί “casus belli” πρέπει να προβληματίσει πολλούς», τόνισε ο Υπουργός Άμυνας. Στις 29/12/2022, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ξεκάθαρα στις προκλήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και τις απειλές πολέμου της Άγκυρας προς την Αθήνα.

«Η δήλωση περί “casus belli” που αναφέρεται στη δυνατότητα της Ελλάδας να ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμά της, περισσότερο παραπέμπει σε προκλητικό αναθεωρητισμό παρά σε συμπεριφορά Συμμάχου στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Συνεπώς, θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς», παρατήρησε ο Υπουργός Άμυνας, σε σχόλιο προς τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, με αφορμή τη νέα φραστική επίθεση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν της αρέσει να απειλείται», τόνισε και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση πολιτεύεται και λειτουργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και στη βάση των κανόνων που διέπουν την ειρηνική συμβίωση μεταξύ κρατών, δηλαδή το Διεθνές Δίκαιο».

Διαβάστε ακόμη: