Χθες (05/05), ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχε γνωστοποιήσει πως πρόκειται να συνομιλήσει με τους εταίρους της G7 για περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Η επικοινωνία του με τον Γερμανό Καγκελάριο πραγματοποιήθηκε «μέσω ασφαλούς γραμμής».

Τζο Μπάιντεν, Όλαφ Σολτς.

Περιοδεία της Τζιλ Μπάιντεν σε Ρουμανία και Σλοβακία, θα συναντήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου θα συναντηθεί με στρατιώτες, εργαζομένους σε πρεσβείες, ανθρωπιστικές οργανώσεις, εκτοπισμένους Ουκρανούς, γονείς, παιδιά και δασκάλους, στο τετραήμερο ταξίδι της.

Η κ. Μπάιντεν θα αναχωρήσει σήμερα από την Ουάσινγκτον, με τον στόχο των επισκέψεων να συνοψίζεται στη μετάδοση του μηνύματος στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης στους πληγέντες του πολέμου, επί τη ευκαιρία της γιορτής της μητέρας την προσεχή Κυριακή.

Η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία διδάσκει αγγλικά και συγγραφή σε Κολλέγιο της Βιρτζίνια, θα συνομιλήσει επίσης με την πρώτη κυρία της Ρουμανίας, Κάρμεν Γιοχάνις και την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Τζιλ Μπάιντεν.

Περισσότεροι από 840.000 Ουκρανοί κατευθύνθηκαν προς τη Ρουμανία και περίπου 80.000 από εκείνους, παραμένουν στη χώρα.

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει μαθήματα γλώσσας για τα παιδιά κάθε Παρασκευή, αν και μονάχα 2.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί σε ρουμανικά σχολεία.

Στη Σλοβακία έφθασαν περίπου 380.000 Ουκρανοί, ωστόσο οι περισσότεροι αποχώρησαν για άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Κάρεν Ντόνφριντ, το μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Κέρτις Ριντ και ο Διευθυντής ανθρωπιστικών υποθέσεων, Ντάνιελ Ντικχάους, θα συνοδεύσουν την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.