Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για όσα έγιναν στην Τουρκία δηλώνοντας ότι είναι «βαθιά λυπημένος» για τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, προσφέροντας «σκέψεις και θερμές προσευχές» του στους πληγέντες, σύμφωνα με τη MailOnline.

Στο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βρετανός μονάρχης είπε: «Η σύζυγός μου και εγώ ήμασταν πολύ συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από την είδηση των καταστροφικών σεισμών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Μπορώ μόνο να αρχίσω να φαντάζομαι το μέγεθος της ταλαιπωρίας και της απώλειας ως αποτέλεσμα αυτών των τρομερών τραγωδιών και ήθελα ιδιαίτερα να εκφράσω τη βαθύτατη και εγκάρδια συμπάθειά μας στις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους».

«Οι σκέψεις και οι θερμές προσευχές μας είναι με όλους όσους έχουν πληγεί από αυτή την τρομερή φυσική καταστροφή, είτε λόγω τραυματισμού είτε καταστροφής της περιουσίας τους, καθώς και με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όσους βοηθούν στις προσπάθειες διάσωσης».

Το μήνυμα του βασιλιά ήρθε καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς μπορεί να ξεπεράσει τους 20.000.

Ως απάντηση στην καταστροφή, το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε μια ομάδα 77 εμπειρογνωμόνων έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία μαζί με εξοπλισμό και άριστα εκπαιδευμένους σκύλους για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανάκαμψης.

Ένα βρετανικό αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα ανταπόκρισης έφτασε στο Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία αργά την Τρίτη.

Η ομάδα περιλαμβάνει ειδικούς πυροσβέστες και προσωπικό διάσωσης από 14 πυροσβεστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διάσωσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη: