Τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την υψηλή κεραυνική δραστηριότητα.  Όπως αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από το 112 «σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».,

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω από το αυτοκίνητό μας όταν έχει καταιγίδες. Το όχημά θεωρείται ασφαλής χώρος για να μας προστατέψει από τέτοια καιρικά φαινόμενα: Εφόσον είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, μας προστατεύει από την αστραπή. Επίσης το αυτοκίνητο πρέπει να έχει μεταλλική οροφή, ώστε η ηλεκτρική ενέργεια να μπορεί να εξαπλωθεί στο εξωτερικό του οχήματος χωρίς να χτυπάει τους επιβαίνοντες.

Παρακάτω ένα παράδειγμα στις ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις μαρτυρίες, καταστράφηκε από το χτύπημα του κεραυνού αλλά κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε το παραμικρό. Η οικογένεια επέστρεφε από διακοπές με δύο αυτοκίνητα. Η σύζυγος ήταν στο πίσω αυτοκίνητο και ξεκίνησε να τραβάει το video, όταν παρατήρησε πως μαζί με τη βροχή, ξεκίνησαν να πέφτουν και πολλοί κεραυνοί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο

 

  1. Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια έντονης “κεραυνικαταιγίδας”, σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, σε περιοχή μακριά από δέντρα.
  2. Έχετε κλειστά τα παράθυρα και αποφύγετε την επαφή με τα μεταλλικά αντικείμενα του αυτοκινήτου.
  3. Μην ακουμπάτε στις πόρτες κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

 

Τραγωδία στη Χαλκιδική: «Ο κεραυνός μπήκε από το φρύδι» – Σοκάρει ο πατέρας της 13χρονης

Διαβάστε ακόμη