Μεταγραφικά στην ΑΕΚ κινούνται ή για παίκτες που τους γνωρίζουν από την Ελλάδα (Μπρινιόλι,Οντουμπάτζο, Στρακόσια, Σισέ, Καμαρά, Παλάσιος, Γιαννούλη, Τζόλη κ.α) ή για παίκτες που γνωρίζει πολύ καλά και τους  μιλάει απευθείας ο Αργεντινός τεχνικός.

Από τον Ντι Μαρία και τον Λαμέλα μέχρι τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Χοακίν Κορέα!!!

Όλοι τους διεθνείς με την Εθνική Αργεντινής. Και με όλους αυτούς (πιθανότατα κι άλλους που δεν γνωρίζουμε) μιλάει εδώ και περίπου ένα μήνα ο Αλμέιδα.

Το έχει πάρει πάνω του δηλαδή, με τον νέο ιδιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο να του έχει δώσει το ελεύθερο να μιλάει και για τα οικονομικά δεδομένα της κάθε υπόθεσης!

Από τους 4 συμπατριώτες του πάντως, αυτόν που έπεισε και τον φέρνει ως “αντι-Αραούχο” είναι τον πρώην πρωταθλητή (δις) με την Γιουβέντους και την τελευταία 5ετία παίκτη της Ουντινέζε (και πρώην της Γουότφορντ).

Ο Ρομπέρτο Περέιρα, περί αυτού ο λόγος, θα έρθει ως ελεύθερος, σε ένα deal που στην 2ετία θα κοστίσει στην ΑΕΚ συνολικά +3.600.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Οι net ετήσιες αποδοχές του θα είναι 1.500.000 και τα υπόλοιπα bonus signing! Βέβαια είναι επιθετικός επιπέδου Serie A & Premier League, σε ώριμη πλέον ηλικία (κλεισμένα 33), τον οποίο ο “Πελάδο” είχε συμπαίκτη στην Ρίβερ Πλέιτ.

Το μεγάλο μπαμ πάντως η ΑΕΚ πάει να το κάνει με παίκτη της Ιντερ, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε 38.000.000 χρηματιστηριακή αξία. Ο λόγος για για τον Χοακίν Κορέα, ο οποίος όπως και ο Περέιρα είναι από το Τουκουμάν.

Τον 30χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό (19 συμμετοχές/4 γκολ), που παίζει σεντερ φορ, δεύτερος φορ και αριστερός εξτρεμ, με τα 6.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία, για τον οποίο έχουν ξοδευτεί συνολικά στην καριέρα του 79.750.000 ευρώ σε transfer &loan fees (για μεταγραφές σε Σαμπντόρια, Σεβίλλη, Λάτσιο, Ιντερ).

Ο Κορέα ανήκει στην Ιντερ, έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2025 ενώ την προηγούμενη σεζόν βρέθηκε δανεικός στην Μαρσέιγ (με 2.000.000 ευρώ ενοίκιο, παρακαλώ)!

Διαβάστε ακόμη