Η Foxconn είναι μία εταιρία που κατασκευάζει ηλεκτρονικά, με τον πιο γνωστό πελάτη της να είναι η Apple, η οποία της αναθέτει την κατασκευή των iPhone.

Η εταιρία έχει έδρα στην Ταϊβάν και εκτός από τα iPhone αναλαμβάνει την παραγωγή πολλών άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Κατά πάσα πιθανότητα έχετε (ή είχατε στο παρελθόν) τουλάχιστον μία συσκευή στην κατοχή σας η οποία προέρχεται από τη Foxconn.

Τώρα η Foxconn διοργάνωσε ένα event το οποίο ονόμασε TechDay. Κατά τη διάρκεια αυτού παρουσίασε στο κοινό μελλοντικές τεχνολογίες, αλλά και επιτεύγματα τα οποία έχει ήδη στο βιογραφικό της.

Μεταξύ άλλων οι Ταϊβανέζοι παρουσίασαν και τρία αυτοκίνητα που φέρουν τα σήματα της Foxconn. Πρόκειται για τα Model C, Model E και Model T.

Το Model C είναι ένα crossover με καπό φτιαγμένο από ανθρακονήματα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη αιχμηρή σχεδίαση των φωτιστικών του σωμάτων, με το σήμα της Foxconn στη μέση.

Το μήκος του φτάνει τα 4.640 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.860 χλστ. νούμερα που μεταφράζονται σε ευρύχωρο εσωτερικό το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 άτομα.

Αν και δεν αναφέρεται η ισχύς του, μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3.8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 700 χλμ.

Το Model E έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina και πρόκειται για ένα sedan «τεχνολογικά προηγμένο και πολυτελές» σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της εταιρίας. Διαθέτει μεγάλους τροχούς και φωτιστικά σώματα τα οποία σχηματίζουν μηνύματα ώστε να διαβαστούν από άλλους χρήστες του δρόμου.

Το χαρακτηριστικότερο σημείο του εσωτερικού είναι η τριπλή οθόνη που βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό, με τη μεσαία να λειτουργεί ως πίνακας οργάνων. Εντύπωση προκαλεί η απώλεια καθίσματος συνοδηγού. Αντ’ αυτού υπάρχει μια επιφάνεια, στην οποία ο πίσω δεξιά επιβάτης μπορεί να απλώσει τα πόδια του. Αυτό δείχνει ότι το αυτοκίνητο είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένο ώστε να οδηγείται από σοφέρ.

Η ισχύς του φτάνει τους 750 ίππους, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2.8 δευτερόλεπτα και η αυτονομία αγγίζει τα 750 χλμ.

Το τρίτο μοντέλο είναι το Model T, το οποίο είναι λεωφορείο με προσανατολισμό την πόλη. Έχει αυτονομία πάνω από 400 χλμ. και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μέχρι και 120 χλμ./ώρα.