Η εταιρεία Foxconn Technology Group που κατασκευάζει τα iPhone εκ μέρους της Apple Inc.  σχεδιάζει να διπλασιάσει τις επενδύσεις και τους απασχολούμενους στην Ινδία, σε μια κίνηση που υπογραμμίζει τη νέα ένταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.

Ο V Lee, εκπρόσωπος της Foxconn στην Ινδία, δήλωσε σε ανάρτηση στο LinkedIn την Κυριακή ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος της μονάδας της στη χώρα της Νότιας Ασίας, καθώς συνεχάρη τον πρωθυπουργό Narendra Modi για τα γενέθλιά του.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να σας δώσουμε ένα μεγαλύτερο δώρο γενεθλίων το επόμενο έτος, με στόχο έναν ακόμη διπλασιασμό της απασχόλησης, των Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και του μεγέθους της επιχείρησης στην Ινδία», είπε ο Lee.

Τα επενδυτικά σχέδια της ταϊβανέζικης εταιρείας, επίσης γνωστής για τη ναυαρχίδα της Hon Hai Precision Industry Co., περιλαμβάνουν μια τοποθεσία 300 στρεμμάτων κοντά στο αεροδρόμιο της Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα της Καρνατάκα, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News. Αυτό το εργοστάσιο είναι πιθανό να συναρμολογήσει iPhone και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.

Η επέκταση της Foxconn στην Ινδία υπογραμμίζει πώς η Κίνα κινδυνεύει να χάσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο. Η Apple και άλλες αμερικανικές μάρκες στηρίζονται στους προμηθευτές τους με έδρα την Κίνα για να εξερευνήσουν εναλλακτικές τοποθεσίες όπως η Ινδία και το Βιετνάμ. Είναι μια επανεξέταση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία και θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τον τρόπο κατασκευής των παγκόσμιων ηλεκτρονικών.

Διαβάστε ακόμη: