Ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τον Δεκέμβριο οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες. Οι βιομηχανικές παραγγελίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες τον Δεκέμβριο και σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Η αύξηση των παραγγελιών οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση τόσο εντός της Γερμανίας όσο και σε ολόκληρη την ευρωζώνη, σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία συμβάλλει στη σταθεροποίηση του μεταποιητικού τομέα της χώρας.

Δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές είχε προβλέψει αύξηση 2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης αυξήθηκαν τη Δευτέρα καθώς οι αναλυτές έλαβαν υπόψη τα πρόσφατα σχόλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τι σημαίνει για τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Πιέσεις στα κρατικά ομόλογα της ένωσης

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, ο τίτλος αναφοράς της περιοχής, εκτινάχθηκε περίπου 8 μονάδες βάσης στο 2,28%. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως προς τις τιμές και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Η απόδοση στο 10ετές ιταλικό και τα ελληνικά ομόλογα αυξήθηκαν κατά 12 μονάδες βάσης, στο 4,15%.

Οι κινήσεις στις αγορές ομολόγων ήρθαν μετά τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα για άλλη μια αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Μάρτιο, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ευρώ είχαν βελτιωθεί.

Διαβάστε ακόμη: