Στα τέλη του 2023 ξέσπασε σάλος στη Ρωσία με Ρώσους celebrities που φόρεσαν διαφανή λεπτά δικτυωτά ρούχα και πήγαν σε πάρτι στη Μόσχα, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Τότε, το Κρεμλίνο μιλούσε για ασέβεια προς τους νεκρούς στρατιώτες στο μέτωπο, ενώ πολλές διασημότητες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αντιμετώπισαν κυρώσεις, όπως πρόστιμα ή διακοπές συμβολαίων.

Μάλιστα, αίσθηση είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις της βαφτιστήρας του Πούτιν που πήγε στο πάρτι και είπε ότι «ο κόσμος δεν είναι δίκαιος – έτσι ήταν πάντα, είναι και πάντα θα είναι. Κάπου σκοτώνονται άνθρωποι, κάπου λιμοκτονούν παιδιά και κάπου αλλού οι άνθρωποι]πίνουν σαμπάνια την ίδια στιγμή. Κανένα πένθος δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα».

Τι κρύβει η οργή του Κρεμλίνου για το πάρτι με τους Ρώσους celebrities που φόρεσαν διαφανή λεπτά δικτυωτά ρούχα

Σύμφωνα με την DW λοιπόν, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το θέμα δεν εντυπωσιάζονται από όλα αυτά. Παράλληλα, έρευνες της εφημερίδας Moscow Times αναφέρουν πως η επίθεση στις υπερβολές των επωνύμων διοργανώθηκε από πολύ ψηλά και στόχο είχε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Στόχος ήταν να στραφεί το ενδιαφέρον αλλού, και όχι στις προεδρικές εκλογές στις 17 Μαρτίου όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να διεκδικήσει για πέμπτη φορά το εν λόγω αξίωμα.

Επιπλέον, ο πολιτικός επιστήμονας Αμπάς Γκαλγιάμοφ, δήλωσε πως το Κρεμλίνο ήθελε να χρησιμοποιήσει όλο αυτό τον θόρυβο ώστε να μην προσεχθεί το γεγονός ότι την επικριτική πολιτικό Αικατερίνα Ντουντσόβα, πριν καν θέσει επισήμως υποψηφιότητα, την απέκλεισαν.

Επίσης, άλλοι αναλυτές θεωρούν ότι το Κρεμλίνο υποστήριξε τον σάλο να αναπτυχθεί περισσότερο, ώστε να κάνει προπαγάνδα υπέρ της συντήρησης σε μια χώρα που έχει ξεκινήσει η αμφισβήτηση προς το κράτος, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά, η Μόσχα περιέγραψε ως προπαγάνδα των ΛΟΑΚΤΙ το πάρτι, τη στιγμή που εγείρονται φόβοι στη κοινωνία για νέα τυχόν επιστράτευση.

Διαβάστε ακόμη: