Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια εύφορη γη «κάτω από το αυλάκι», μια «σιγανοπαπαδιά» του Τύπου που δήθεν αποκάλυπτε «σημεία και τέρατα» αλλά στην πραγματικότητα «εκτελούσε συμβόλαια» επί πληρωμή, που την έχανες που την έβρισκες, όλο στις εκκλησίες ξημεροβραδιαζόταν! Και σταυροκοπιόταν η καψερή… Μη με ρωτήσετε «γιατί»! Έρωτας ήταν η αιτία!

Ένας «πάπαρος» με γενιά μακριά και βροντερή φωνή ήταν το αντικείμενο του πόθου που προκαλούσε το αχαλίνωτο πάθος της «σιγανοπαπαδιάς», η οποία δεν μπορούσε να αντισταθεί στα ιδιότυπα «γούστα» του «Άγιου» που υπερέβαιναν το μέτρο και θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως «παρά φύση»!

Παρά την σκληρή και αδυσώπητη οπτική της κοινωνίας, που χλευάζει τις ιδιαιτερότητες και επιδίδεται σε σχόλια του τύπου «τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα ;» ο έρωτας της «σιγανοπαπαδιάς» και του «Άγιου» με τα μαύρα ράσα, τα μακριά γένια και τη βραχνή φωνή εξελίχθηκε και στις μέρες μας ζει και βασιλεύει!

Στο βαθμό που η προσταγή «σκύψε ευλογημένη» ακούγεται μέχρι τα όρια του νομού, που εκτός από τις ελιές και το λάδι έχει να καυχιέται και για την εκλεκτή παραγωγή του σε εξαιρετικής ποιότητας «σύκα και τσαπέλες»…

Τα «βαθιά λαρύγγια», οι μυστικές υπηρεσίες, το Μαξίμου και οι εφαπτόμενοι κύκλοι!

Επειδή διαβάζω σε μεγάλα και θεσμικά ΜΜΕ του Διαδικτύου, σχετικά με την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης από την ΕΥΠ των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ν. Ανδρουλάκη, ότι η κυβέρνηση αναζητεί τα «βαθιά λαρύγγια» που διέρρευσαν απόρρητα στοιχεία τόσο από τις Μυστικές Υπηρεσίες όσο και από την Ανεξάρτητη Αρχή, διερωτώμαι γιατί οι διαχειριστές της κεντρικής εξουσίας δεν ψάχνουν μέσα στο Μαξίμου, από τον πρωινό καφέ μέχρι τους όμορους και εφαπτόμενους με την κεντρική εξουσία κύκλους, κοινώς τους πάσης φύσης νταραβεριτζήδες που επωφελούνται στο μέγιστο βαθμό από την ανατροπή των υφιστάμενων ισορροπιών!

Και εκεί ενδεχομένως να ανακαλύψουν υπόγειες διαδρομές, ανάρμοστες σχέσεις, ύποπτα παιχνίδια, μυστηριώδεις μηχανισμούς και παράξενα «πάρε – δώσε»!

Οι «ηθικοί αυτουργοί» και το …«κουνέλι» της πιάτσας! Πρώτα τους την έκανε και τώρα σφυρίζει αδιάφορα…

Το γεγονός πάντως είναι πως εκεί στο Μαξίμου, ότι έχει απομείνει δηλαδή από τις ένδοξες ημέρες, καθώς τώρα θυμίζει τις «τελευταίες ημέρες» της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θα έπρεπε να είχαν ενασχοληθεί κυρίως με τα κεντρικά πρόσωπα της «ιστορίας», αυτούς που «άναψαν τη σπίθα», ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις, μεθόδευσαν τις «έρευνες» και τις «δημοσιογραφικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις», τους ηθικούς αυτουργούς σε απλά λόγια της σκευωρίας, που τώρα έχουν λουφάξει, σφυρίζουν αδιάφορα και …κάνουν το κουνέλι!

Και αντί να τους κυνηγήσουν, τους έχουν καταστήσει ισότιμους συνομιλητές!

Που στην πράξη σημαίνει, ότι οι ηθικοί αυτουργοί και οι λοιπές παραδοσιακές δυνάμεις που …κάνουν το κουνέλι, «πουλάνε προστασία», μελλοντικές μπίζνες, εξυπηρετήσεις, παρέμβαση και νταραβέρια!

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το πέρασμα «κάτω από τον πήχη»!

Έχει φθάσει στα αυτιά μου η φήμη που εσχάτως αιωρείται σε πολιτικούς κύκλους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σε ανύποπτη χρονική στιγμή και αφού κάτσει η σκόνη όσον αφορά το θέμα των «παρακολουθήσεων»!

Οι διακινητές της φημολογίας αυτής εστιάζουν στο γεγονός ότι επειδή βάσει των δημοσκοπήσεων η ΝΔ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ούτε στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, ούτε στις δεύτερες με την ενισχυμένη του Γεραπετρίτη (τρομάρα του), ο πρωθυπουργός για το «καλό του τόπου» θα αλλάξει και πάλι τον εκλογικό νόμο προκειμένου το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με ποσοστό γύρω στο 36%!

Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται – και στις μέρες μας καθίσταται ακόμη πιο ουσιώδες λόγω συγκυριών- είναι κατά πόσον με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο του 36%, από 38,2% που απαιτείται βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου για αυτοδυναμία ή υπάρχει ο εφικτός κίνδυνος να περάσει «κάτω από τον πήχη»!

Να μην αγγίξει δηλαδή το 36% και να κινηθεί (πολύ;) χαμηλότερα αυτού! Υπό το πρίσμα αυτό η διαπόμπευση θα είναι τεράστια! Οπότε το καλύτερο θα ήταν, ακόμη και αν το σκέφτονταν στην κυβέρνηση, να αφήσουν τα σχέδια αυτά κατά μέρος, γιατί τουλάχιστον έτσι ίσως μπλοκάρουν άλλες μελλοντικές αυτοδυναμίες! Καταλάβατε …

Ανασχηματισμός 2-3 προσώπων πριν ή μετά την ΔΕΘ και αφού έχει «κάτσει η σκόνη» των «παρακολουθήσεων»!

Καλά ενημερωμένες πηγές ωστόσο μου λένε πως αυτό που είναι εξαιρετικά πιθανό είναι ένας μικρός και περιορισμένος ανασχηματισμός, 2-3 νέων προσώπων, που μπαίνοντας στην κυβέρνηση θα σηματοδοτούσαν ενότητα, διεύρυνση και νέα δυναμική!

Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα φθάσει ως την ΔΕΘ αλώβητη και η σκόνη των «παρακολουθήσεων» θα έχει κάτσει, χωρίς να έχει προκύψει ζήτημα νέων ονομάτων (που κατηγορηματικά αποκλείουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω)!

Στην περίπτωση αυτή, λίγο πριν ή αμέσως μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ίσως προκύψουν λίγες και μεμονωμένες διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση, με την προσθήκη 2-3 νέων πρόσωπα που καλώς ή κακώς θα επιφέρουν καραμπόλες και μετακινήσεις σε πολλά υπουργεία!

Ο ένας εκ των τριών περίφημων «Δ» κορυφαίου ομίλου, μικρομέτοχος με δουλειές στη θάλασσα και τα εμβληματικά ακίνητα, είναι πάντα κερδισμένος, σε όλες τις καταστάσεις!

Για τα τρία «Δ» μεγάλου εισηγμένου ομίλου που προ καιρού βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας της κοινής γνώμης, σας έχουμε πει! Για τα νταραβέρια, τα «σούρτα φέρτα» και την «ενοικίαση» των πολύτιμων μετοχών, που η ψήφος τους έχει βαρύτητα, επί τη βάσει του ποιος πληρώνει ποιο πολλά!

Σε απλά λόγια, «όλα τριγύρω αλλάζουνε» και «πάντα ο ίδιος μένει»! Δηλαδή, οι λοιποί μεγαλομέτοχοι μετακινούνται, δηλαδή αγοράζουν ή πουλάνε και οι διοικήσεις έρχονται και απέρχονται, ενώ ο ίδιος, γνωστός μεγαλοπαράγοντας της θάλασσας και των φιλέτων – ακινήτων, μένει σταθερός και αμετακίνητος, πάντα κερδισμένος, μέσα από υπεραξίες, ενοικίαση μετοχών, καθοδήγηση ψήφου ή ακόμη και μετά από εξαγορά μετοχών διά μέσω δημόσιας πρότασης!

Ο ένας εκ των τριών «Δ» του κορυφαίου ομίλου, που πέρασε τρικυμίες, είναι κερδισμένος «μόνα ζυγά», σε αντίθεση με τα άλλα δύο «Δ» που όπως μαθαίνω είναι «ταπί και ψύχραιμοι»!