Για τους διάσημους, όχι φυσικά για όλους, ξέρουμε πολλά πράγματα. Ξέρουμε πού δουλεύουν και αν έχουν οικογένεια, την ηλικία τους, αλλά σίγουρα, δε γνωρίζουμε τις μικρές και καθόλου ασήμαντες συνήθειές τους, αφού δεν τους ζούμε ή δεν τους ζήσαμε. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς πίνει τον καφέ του ο αγαπημένος σου ηθοποιός; Ή ποιο είναι το ποτό του συγγραφέα που διαβάζεις;

Οι πληροφορίες αυτές σίγουρα δε θα αλλάξουν κάτι για το πώς βλέπεις τον άλλον και την τέχνη του, θα προσθέσει όμως μία πληροφορία στην εικόνα που έχεις για αυτόν. Μία πληροφορία που ενώ μοιάζει ασήμαντη, είναι ενδιαφέρουσα και προσδίδει οικειότητα. Ποιο ήταν λοιπόν, το αγαπημένο ποτό του F. Scott Fitzgerald και του Jack Kerouac; Η παρακάτω λίστα θα σου μάθει πολλά.

Barack Obama

 

Barack Obama

 

Αυτό δεν ξέρω αν το περιμένατε αλλά το αγαπημένο ποτό του Barack Obama είναι η μπίρα, όχι οποαδήποτε όμως μπίρα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ψηφίζει Bud Light ξανά και ξανά και φυσικά, δεν είναι μόνος σε αυτό.

Truman Capote

 

Truman Capote

 

Ο αμερικανός συγγραφέας, που έφυγε από τη ζωή το 1984, αγαπούσε αυτό που συνήθιζε να λέει “το πορτοκαλί ποτό μου”. Και τι εννούσε με αυτό; Το cocktail screwdriver το οποίο αποτελείται κυρίως από χυμό πορτοκαλιού και βότκα.

Pablo Picasso

Pablo Picasso 

Αν μέχρι στιγμής πίστευες πως ο πίνακας του Picasso The Absinthe Drinker ονομάστηκε έτσι τυχαία, τότε έκανες λάθος. Ο ισπανός ζωγράφος “βάφτισε” έτσι τον πίνακα αποτίοντας στην ουσία φόρο τιμής στο αγαπημένο του ποτό, το αψέντι.

Humphrey Bogart‎

 

Humphrey Bogart‎

 

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Casablanca αγαπούσε να πίνει μαρτίνι μέχρι που “γνώρισε” το ουίσκι. Μάλιστα, το αγαπημένο του αυτό ποτό ίσως ήταν και αυτό που τον κράτησε κάποτε στη ζωή. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The African Queen, όλοι οι ηθοποιοί προσβλήθηκαν από δυσεντερία. Όχι όμως ο Bogart‎ και ο John Huston που έπιναν ουίσκι. “Κάθε φορά που μια μύγα δάγκωνε τον Huston ή εμένα, έπεφτε νεκρή”, δήλωσε κάποτε ο ηθοποιός.

Jack Kerouac

 

Jack Kerouac

 

Ο Jack Kerouac λάτρευε τις μαργαρίτες, και δε μιλάμε για τα λουλούδια. Ο αμερικανός λογοτέχνης αγαπούσε το αλκοόλ ενώ έλεγε συχνά “μην πίνεις για να μεθύσεις, πιες για να απολαύσεις τη ζωή”. Στα 47 του χρόνια, ο Kerouac πέθανε από κίρρωση του ήπατος.

Ernest Hemingway

 

Ernest Hemingway

 

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το μαντέψει σωστά αυτό κανείς αλλά όχι, ο Ernest Hemingway δεν έπινε ουίσκι. Για την ακρίβεια, το αγαπημένο του ποτό ήταν το ρούμι με μέντα, δηλαδή το μοχίτο.

F. Scott Fitzgerald

 

F.Scott Fitzgerald

 

Ο Fitzgerald  αγαπούσε το αλκοόλ και όπως όλα δείχνουν, το τιμούσε. Κάποτε, ο ίδιος αποκάλυψε ότι λατρεύει το τζιν επειδή δεν είναι εύκολο να το εντοπίσει κάποιος στην αναπνοή του ενώ όπως συνήθιζε να λέει: “Πρώτα παίρνεις ένα ποτό, στη συνέχεια το ποτό παίρνει ένα ποτό και τέλος το ποτό παίρνει εσένα“. Το Gin Rickey λοιπόν, ήταν με διαφορά το αγαπημένο του ποτό. Ένα ποτό που έκανε την εμφάνισή του και στον Great Gatsby.

Winston Churchill

 

Winston Churchill

 

Σε μια πτήση του 1954, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αναφέρει:

“Αυγό ποσέ, τοστ, μαρμελάδα, βούτυρο, καφές και γάλα, κανάτα με κρύο γάλα, κρύο κοτόπουλο ή κρέας. Γκρέιπφρουτ, ζάχαρη, πορτοκάλι (πάγος) και σόδα με ουίσκι.

Benjamin Franklin

Portrait Of Benjamin Franklin

Διακεκριμένος συγγραφέας και τυπογράφος, θεωρητικός της πολιτικής, πολιτικός, επιστήμων, εφευρέτης, κοινωνικός ακτιβιστής και σημαντική φιγούρα του Διαφωτισμού και της φυσικής, ο Benjamin Franklin λάτρευε το αλκοόλ. Και ποιο ήταν το αγαπημένο του ποτό; Το κρασί Madeira.

Jeff Lebowski

 

Jeff Bridges

 

Για το τέλος, αφήσαμε τον Jeff Lebowski. Τον χαρακτήρα δηλαδή που υποδύεται ο Jeff Bridges στην ταινία The Big Lebowski και ο οποίος έπινε ασταμάτητα White Russians, εμπνέοντας πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Διαβάστε ακόμη: