Εξαιρετικά σοβαρό θέμα εγείρουν οι χθεσινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Φέτος έχουν διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών από τον Μάρτιο 25 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους και συνδέσμους Δήμων, για να αντιμετωπίσουν θέματα της αντιπυρικής περιόδου έναντι 18,4 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι το 2021. Έχουμε δηλαδή αυξήσει κατά 36% το ποσό που δινόταν.

Δόθηκαν από 180.000 ευρώ στον Δήμο Λαυρεωτικής και στον δήμο Σαρωνικού, από 89.000 και 82.000 αντίστοιχα που είχαν δοθεί το 2021. Όσον αφορά το δάσος του Κουβαρά που εκτείνεται σε δύο δήμους, δόθηκαν 250.000 από 150.000 ευρώ που είχαν δοθεί το 2021».

Τι έκαναν τα χρήματα που πήραν για την αντιπυρική προστασία οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής;

Με τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής να δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από καταστροφικές πυρκαγιές οι κύριοι Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Γκίνης και Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, δήμαρχοι Λαυρίου, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και αν έχουν ευθύνη να βρεθούν προ δικαιοσύνης. 

Αν αληθεύουν οι δηλώσεις Πέτσα ότι ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και δεν έχουν κάνει τίποτα πρέπει η δικαιοσύνη να παρέμβει αλλιώς οφείλουν να βγουν και να ξεκαθαρίσουν την αλήθεια.  

Έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν και αδίκως εμμέσως σας κατηγορεί ο κύριος Πέτσας ή έχει δίκιο ο πρώην υπουργός;

Το ότι οι δημοτικές αρχές είναι ανύπαρκτες σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως ο Σαρωνικός, όπου οι κάδοι με τα σκουπίδια είναι διαρκώς γεμάτοι, τα παρατημένα χωράφια μόνιμες εστίες πυρκαγιάς (καθώς ο Δήμος δεν κινητοποιείται παρά τις αποφάσεις της πολιτικής προστασίας) και οι οικοδομές εν μέσω τουριστικής περιόδου και καύσωνα δουλεύουν στο φουλ για να μην δυσαρεστηθούν οι μεγαλοεργολάβοι της περιοχής αλλά το να έχεις πάρει χρήματα για αντιπυρική προστασία και να μην τα έχεις αξιοποιήσει είναι έγκλημα, κανονικά και με το νόμο.

Αρκετά λοιπόν με τα επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει εκλογών αλλά και οι δημόσιες σχέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων που αντί να υπηρετούν τους ψηφοφόρους κάνουν δημόσιες σχέσεις…

Απαντήσεις εδώ και τώρα για να έρθει ο επόμενος (πιθανότατα αποτυχημένος όπως και ο προηγούμενος)!

Διαβάστε περισσότερα