Η υπηρεσία Careem που ανήκει στην Uber ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα spinout με σημαντική υποστήριξη από μια νέα πηγή, καθώς και από τη μητρική της εταιρεία.

Η εταιρεία τεχνολογίας χαρτοφυλακίου e&, πρώην Etisalat, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την Uber Technologies για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην spinout – η οποία θα είναι γνωστή ως Careem Technologies – με επένδυση $400 εκατομμυρίων.

Η επιχείρηση της Careem εξακολουθεί να ανήκει πλήρως στην Uber, η οποία την απέκτησε για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Το μερίδιο της Uber στο spinout είναι επί του παρόντος άγνωστο.

Η Careem Technologies θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της «σούπερ εφαρμογής» της εταιρείας, η οποία προσφέρει δεκάδες υπηρεσίες πέρα από το “ride hailing” σε μία εφαρμογή.

Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν

  • παράδοση ειδών παντοπωλείου Careem Quik σε 15 λεπτά ή λιγότερο
  • παράδοση φαγητού
  • κράτηση τεστ PCR
  • ψηφιακές πληρωμές και μεταφορές εμβασμάτων
  • ενοικιάσεις ποδηλάτων
  • υπηρεσίες πλυντηρίου και καθαρισμού
  • κράτηση εισιτηρίων εκδηλώσεων

«Η e& επενδύει 400 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει πλειοψηφικός μέτοχος στην Super App της Careem μαζί με την Uber και τους τρεις συνιδρυτές της Careem», ανέφερε σε δήλωση της e&.

«Η επένδυση θα επιταχύνει σημαντικά τον στόχο της Careem να δημιουργήσει «την πρώτη «εφαρμογή για όλα» για πελάτες σε όλη τη Μέση Ανατολή», έγραψε η εταιρεία.

Η Careem λειτουργεί σε περισσότερες από 80 πόλεις και 10 χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ιδρύθηκε το 2012 στο Ντουμπάι από τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Mudassir Sheikha, η εταιρεία εξελίχθηκε από μια εταιρεία κοινής χρήσης βόλτων με έδρα το Ντουμπάι σε μια πλατφόρμα «Super App», που χρησιμοποιείται σε όλη τη Μέση Ανατολή από το Μαρόκο έως το Πακιστάν.

Διαβάστε περισσότερα