Ο «θρυλικός» παλαιστής της δεκαετίας του ’80, Μάικ Πάππας, «άφησε» την τελευταία του πνοή στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, σε ηλικία 81 ετών. Είχε γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα της πάλης και τον αποκαλούσαν «Ο Ιπτάμενος Έλληνας».

Ο Μάικ Πάππας είχε εξασφαλίσει σε αγώνα στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», πωλήσεις εισιτηρίων της τάξεως των 100.000$, αριθμός – ρεκόρ για την εποχή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Εμμανουήλ (Μανώλης) Σαββένας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου. Σε ηλικία 11 ετών, έμαθε το επάγγελμα του κοσμηματοποιού. Αρχικά, μετέβη στην Αυστραλία, όπου ασχολήθηκε με την πυγμαχία και το 1967, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, προκειμένου να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία. Στη συνέχεια, μετέβη στο Μεξικό, όπου ασχολήθηκε με την πάλη και έκανε καριέρα. Ύστερα από σύντομο διάστημα, εγκαταστάθηκε στο Τενεσί με το ψευδώνυμο «Μάικ Πάππας» και έγινε πρωταθλητής.

Το 1978, εγκατέλειψε την πάλη και μετακόμισε στο Σπρινγκφίλντ του Μιζούρι, όπου απέκτησε το δικό του ομώνυμο κοσμηματοπωλείο «Manoli’s Jewelers» στο εμπορικό κέντρο του Μπρέντγουντ. Είχε τέσσερα παιδιά: Την Κωνσταντίνα, τον Παρασκευά, τη Μαρία και τον Κωνσταντίνο.

Μάικ Πάππας.

Δεν έχασε ποτέ την πατρίδα του και ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και την ομογένεια, ενώ, ήταν ιδρυτικό μέλος της κοινότητας του Αγίου Θωμά του Σπρίνγκφιλντ. Τέλος, ο σκηνοθέτης Τζέισον Μπρέιζιερ εμπνεύσθηκε από τη ζωή του και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «The Flying Greek», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη: