Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Τρομάρας.

Ο Γιώργος Τρομάρας τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο γνωστός Έλληνας παλαιστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τρομάρας

Ο Γιώργος Τρομάρας γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυική δύναμη. Eκτός από παλαιστής έχει καταφέρει λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.

Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν παλαιστής, ηθοποιός δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην ελευθέρα πάλη και Ευρώπης στην επαγγελματική πάλη, ενώ παράλληλα ήταν και μασίστας. Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διάφορες ελληνικές ταινίες.

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας σε ηλικία 75 ετών

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα. Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο συνεχιστής των λαϊκών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψών, ενώ πλέον είναι ο τελευταίος λαϊκός ήρωας.

Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα «χνάρια» του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη. Είχε παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσό το ηθικό δίδαγμα.

«Μπορώ να πω πως είμαι ο πιο παλιός αθλητής που κράτησε μέχρι τα 68 του χρόνια στην ενεργό δράση, χωρίς να σταματήσω καθόλου» είχε πει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις αυτός ο αγαθός γίγαντας τονίζοντας παράλληλα: «έχω φτάσει στην πόρτα του χάρου δεκαπέντε φορές».

Έσπασε πλευρά τρεις φορές, κόντεψε να μείνει παράλυτος στο ένα πόδι άλλη μία, αλλά πάντα επέστρεφε μέχρι το 2015 με την περίφημη φόρμα του και το logo «Giorgos Tromaras» στην πλάτη.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη (27/1) στις 12 το μεσημέρι στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.