Το θρίλερ για το ακίνητο που θα στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά συνεχίζεται, με το τοπίο να διαμορφώνεται θολό, καθώς οι καθυστερήσεις στην διαγωνιστική διαδικασία δίνουν και παίρνουν!

Για χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, που διενεργεί την διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να εξετάσει και να αξιολογήσει επί της ουσίας, με βάση τις προδιαγραφές και τους όρους της προκήρυξης, τις δύο προσφορές που κατ’ αρχήν έχουν εγκριθεί, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως και να ξεκινήσει η μειοδοτική διαδικασία που θα καθορίσει και τον νικητή – ανάδοχο του έργου!

Σημειώνεται ότι με βάση τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, το ύψος του προϋπολογισμού δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 81 εκατ. ευρώ, ενώ οι προτάσεις των δυο σχημάτων που οι προτάσεις τους εγκρίθηκαν, της Dimand του επιχειρηματία Ανδριόπουλου και της BZPW εβραϊκών (και άλλων) συμφερόντων, φέρονται γύρω στα 79 εκατ. ευρώ με μικρή διαφορά μεταξύ τους της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ!

Η Dimand που κατεβαίνει μόνη της στον διαγωνισμό έχει προτείνει για τα Δικαστήρια Πειραιά ακίνητο – οικόπεδο στην περιοχή της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, δίπλα σχεδόν στο Παπαστράτειο όπου και με βάση την πρόταση θα ανεγερθεί ακίνητο για τα δικαστήρια Πειραιά σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Η BZPW, εβραϊκών συμφερόντων, έχει προτείνει το ήδη υπάρχον κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης στην Οδό Πειραιώς το οποίο περιήλθε στην κατοχή της και φέρεται να στηρίζεται στο παρασκήνιο από πρώην προφυλακισμένο επιχειρηματία της Ενέργειας, με έφεση στην «καλή ζωή», τα «μοντέλα» και τη σπατάλη, καθώς και από πρωτοκλασάτο παραγωγικό υπουργό της κυβέρνησης!

Επί του προκειμένου τώρα, η Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων δεν συνεδρίασε χθες για το θέμα που αφορά τα Δικαστήρια Πειραιά, λόγω …κορωνοιού σε ένα μέλος της.

Και το κυριότερο είναι πως δεν ορίστηκε καμία ημερομηνία νέας συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης αφήνοντας τον διαγωνισμό για τα δικαστήρια Πειραιά ανοιχτό, με τις διαδικασίες να εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ομιχλώδεις…