Μάρτυρας στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν ο ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο.

Σύμφωνα με τους «Τimes of Israel» πρόκειται για τον Haim Geron, πρώην αναπληρωτή διευθυντή στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και τη σύζυγό του, Esti.

Τα ονόματα του ζεύγους δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα israelnationalnews οι δύο τους ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και έμεναν μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

Το χρονικό της συντριβής

Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόμενο από το Ισραήλ, προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι νότια της Σάμου, λίγο μετά τις 20:15.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.

Το αεροσκάφος δεν είχε βυθιστεί πλήρως παρά το γεγονός οτι ο βυθός της περιοχής είναι στα 32 μέτρα, σύμφωνα με το samosvoice.gr. Το Τσέσνα όπως αναφέρουν μάρτυρες αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα.

 

limenikossamos8

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

Λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου.

Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους.