search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτώση Τσέσνα στη Σάμο: 2 νεκροί επιβάτες

Το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αντιμετώπισε πρόβλημα στη διαδικασία προσγείωσης

Σαμος 2 νεκροι

Νεκροί ανασύρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα το οποίο κατέπεσε ανοιχτά τη Σάμου. Πρόκειται πιθανότατα για το σύνολο των επιβαινόντων.

samos32

Αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, αφού σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέρα από τον χειριστή, μέσα στο ισραηλινό αεροσκάφος επέβαινε και δεύτερο άτομο.

Μάλιστα, πληροφορίες από την ΕΡΤ, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται ακόμα, αναφέρουν ότι οι δύο επιβαίνοντες έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για την κατάσταση της υγείας τους.

Κατά πληροφορίες, το μικρό αυτό αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα και κατέπεσε στο νερό.

tsesna2

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να προσγειωθεί κι έπεσε, ενώ κατά άλλη εκδοχή προσγειώθηκε, οι επιβαίνοντες πήραν καύσιμα, απογειώθηκε και στη συνέχεια ακούστηκαν δυνατοί θόρυβοι.

Στο σημείο βρίσκεται σκάφος Λιμενικού Σώματος, αλιευτικό σκάφος και σκάφος της Frontex, ενώ έφτασε και Super Puma από τη Χίο.

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στη Σάμο, καθώς αγνοείται αεροσκάφος τύπου Τσέσνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το μικρό αεροσκάφος έπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου. Αμεσα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για ιδιωτικό αεροπλάνο από αερολέσχη της περιοχής.

Πρόκειται για ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ με τελικό προορισμό τη Σάμο. Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν την προσγείωση. Στο σημείο σπεύδουν σκάφος Λιμενικού Σώματος, αλιευτικό σκάφος και σκάφος της Frontex, ενώ και Super Puma από τη Χίο βρίσκονται καθ’ οδόν για έρευνα στην περιοχή.

Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός των επιβατών του μικρού αεροσκάφους.