Σε σενάριο «θρίλερ» εξελίχθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο ελληνικό FIR, για ένα αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ισραήλ και υπήρξε υποψία για αεροπειρατεία ή η ύπαρξη βόμβας.

Το συνόδευσαν ελληνικά μαχητικά από τον Άραξο και την Κρήτη μέχρι να βγει με ασφάλεια από το FIR Αθηνών.

Υποψία για αεροπειρατεία ή ύπαρξη βόμβας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν πάνω από τη Μήλο και μετά από πληροφορίες του ΝΑΤΟ ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα ή να εκτυλίσσεται αεροπειρατεία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Creta24, γαλλικά και ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αεροσκάφος ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τοπικό site της Κρήτης, σηκώθηκαν και ελληνικά μαχητικά από το Καστέλι.

Θρίλερ με αεροσκάφος μετά από υποψία για αεροπειρατεία

Ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το ισραηλινό αεροσκάφος

Το αεροσκάφος της ELAL συνόδεαν ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι του σημείου εισόδου στο FIR Αθηνών. Από το σημείο -δυτικά της Κεφαλονιάς- όπου το FIR της Ρώμης συναντά το FIR Αθηνών το ισραηλινό αεροσκάφος συνόδευαν δύο ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Στο μέσον της διαδρομής του ισραηλινού αεροσκάφους, στα δυτικά της Κρήτης, την πτήση της ELAL ανέλαβαν να συνοδεύσουν δύο άλλα F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης.

Τα δύο πρώτα ελληνικά F-16 επέστρεψαν στη βάση τους στον Άραξο και το ισραηλινό αεροσκάφος συνόδευσαν τα άλλα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι η πτήση της ELAL να βγει με ασφάλεια από το FIR Αθηνών.

Ο συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία έληξε περίπου στις 09:00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.