Η είσοδος ενός νέου «παίκτη» στο χώρο της κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει την τάση ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών να επενδύουν σε αυτόν ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για την ThreatScene Greece MAE, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε χθες. Κύριο μέτοχό της αποτελεί η Κατερίνα Τασιοπούλου, πρώην κορυφαίο στέλεχος της IBM και νυν CEO της εταιρείας (επικεφαλής ταυτόχρονα και της Exelasis), ενώ στη μετοχική σύνθεση συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, το family office του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ThreatScene Greece MAE απαρτίζεται από διακεκριμένα στελέχη ως στρατηγικούς εταίρους, με τον Νικόλαο Γιαννακάκη (CIO Motor Oil Hellas) στη θέση του Προέδρου και μέλη τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (CEO Couch Heroes) πρωτότοκο γιο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη (CEO Nova ICT) και τον Γεώργιο Μενεξή (CEO Scytalys).

Σε γενικότερο επίπεδο, οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στον κλάδο του cyber security «γεννούν» ανάλογες ευκαιρίες σε μέγεθος, με τις σχετικές εκτιμήσεις να μιλούν για εκτίναξη της συνολικής αξίας της αγοράς των υπηρεσιών και των προϊόντων κυβερνοασφάλειας από χρονιά, σε χρονιά.

Η ThreatScene επικεντρώνεται στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με κορυφαίους οργανισμούς σε κρίσιμους τομείς, όπως η Motor Oil Hellas, η EFA Group, η Nova ICT και η Exelasis Ltd και όπως μας αναφέρουν πηγές της εταιρείας «επιδιώκει να φέρει τα αυστηρά πρότυπα κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζονται σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην προστασία των κρίσιμων υποδομών και της ψηφιακής περιουσίας της χώρας.

Η ίδρυση της ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ειδικά σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει τις αλλαγές στο ψηφιακό τοπίο».

Η απόφαση για τη δημιουργία της ThreatScene στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να συμβάλει στη διατήρηση των ταλαντούχων στελεχών τεχνολογίας στη χώρα και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που αναδύονται στον κυβερνοχώρο, προσθέτουν ως προς τις προτεραιότητες της.

Εξηγούν ακόμα, ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις του κανονιστικού τοπίου των επιχειρήσεων όπως η NIS2, η ThreatScene σκοπεύει να ενισχύσει και να ευθυγραμμιστεί με το εθνικό όραμα για ένα ασφαλές και βιώσιμο ψηφιακό μέλλον.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κατερίνα Τασιοπούλου, η οποία χαρακτηρίζεται ως μια νέα και επιτυχημένη επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, επιστρέφει στην Ελλάδα με όραμα να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα της.

Βραβευμένη για τη συνεισφορά της σε παγκόσμια περιστατικά κυβερνοπολέμου και «παθιασμένη με την τεχνολογία από νεαρή ηλικία», έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική πορεία ως κορυφαίο στέλεχος της IBM στην Ευρώπη.

Με τη σύσταση της ThreatScene Greece MAE, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επιδιώκει όχι μόνο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα, αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για ταλαντούχα στελέχη να παραμείνουν στη χώρα και να αναπτυχθούν, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ελκυστικότητα της χώρας για ξένες επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επάνοδος της στην Ελλάδα και η ίδρυση της εταιρείας θεωρούνται ως «μια σημαντική κίνηση που δείχνει την αφοσίωσή της στην προώθηση της ψηφιακής ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών της χώρας».

Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν το βραβείο ‘BCS Young IT Professional of the Year Award’ το 2018, την αναγνώριση στις ‘Top 100 Women in UK’ από την εφημερίδα Sunday Times το 2019, το βραβείο ‘WeAreTheCity Rising Star’ το 2019 και το ‘FDM EveryWoman Rising Star Award’ το 2020.

Διαβάστε ακόμη: