Ο πολυσυζητημένος αντίπαλος του Twitter αναμένεται να κυκλοφορήσει  την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με μια καταχώριση στο App Store της Apple Inc. Εκεί, το Threads περιγράφεται ως «ο χώρος όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα είναι trending αύριο».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εφαρμογή Threads, είναι παρόμοια με το Twitter, με αναρτήσεις κειμένου στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν like, να σχολιάζουν και να τις κοινοποιούν. Οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθούν τους λογαριασμούς που ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη. Το Instagram, που ανήκει στη Meta  αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικα.

Με το λανσάρισμα, η Meta ελπίζει να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία του Twitter, τα οποία ξεκίνησαν μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ πέρυσι .

Οι υπάρχοντες αντίπαλοι του Twitter, όπως το Mastodon και το Bluesky, δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει ισχυρά δίκτυα ώστε να αποτελέσουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το Instagram διαφημίζει την επερχόμενη εφαρμογή του επιστρατεύοντας διάφορες διασημότητες και influencers εδώ και μήνες, με στόχο να δημιουργήσει αίσθηση όταν κυτκλοφορήσει.

Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta – Facebook, Instagram και WhatsApp – κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανέφερε η εταιρεία τον Απρίλιο.

Twitter: «Φραγμό» στις αναρτήσεις που μπορεί κάποιος να διαβάσει βάζει ο Μασκ

Διαβάστε περισσότερα