Ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε την είδηση, μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ντίνα Κώνστα.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μάς γεμίσει όλους πόνο!

Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 07:00 το πρωί.

Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση, θα μας λείψεις πολύ! Καλό ταξίδι, γλυκιά μας αγαπημένη», έγραψε ο ηθοποιός.

Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαια…

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

 
Η Ντίνα Κώνστα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, καθώς είχε διαγνωσθεί με άνοια, ενώ βρισκόταν σε ίδρυμα για ηλικιωμένους στην Αθήνα. Η αγαπημένη ηθοποιός, είχε στο πλευρό της, την ανιψιά της.

Παράλληλα, είχε εγκαταλείψει την Αθήνα αρκετό καιρό νωρίτερα, καθώς άφησε το σπίτι της στο Παγκράτι την περίοδο του «ξεσπάσματος» της πανδημίας του κορωνοϊού, ύστερα από παρότρυνση των συγγενών της.

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Κωστής Μιχαηλίδης», ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή, το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές.

Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».