Σε ευθανασία υποβάλλεται το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα κάτι που προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού το άτυχο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με το epiruspost, ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε ύστερα από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά είχε υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Ωστόσο, η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη σε ανάρτησή της, λίγο νωρίτερα, αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το μικρό ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμέμα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση.

Το γαϊδουράκι σύντομα θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής «όπου θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», αναφέρει.

https://www.youtube.com/watch?v=ipU_IE6CFUc

Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Κρυστάλλη:

Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα,Εχει εκτεταμενα κ βαθιά τραύματα στο στερνο από το συρσιμο ,καθως κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα,και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρους για να γίνει το καλυτερο για το άτυχο ζώο..

Επι πλέον δε.

Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαυματα) όπως και το γαιδουρακι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που συρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαιδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο .

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαιδουρακι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνησαμε με ιατροδικαστη και μας ενημερωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και απο το γαιδουρακι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλασμα!

Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας!Αυτο εχει ανεκτίμητη αξία για ολους μας

Διαβάστε ακόμη: