Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή καθώς ο δείκτης αναφοράς των μετοχών έκλεισε ένα ασταθές, αλλά νικηφόρο τρίμηνο που είδε περισσότερη σύσφιξη των επιτοκίων της Federal Reserve και έναν μίνι χρηματοοικονομικό πανικό που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε 0,3% υψηλότερα, ενώ ο Nasdaq Composite αυξήθηκε κατά 0,2%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ξεπέρασε τις επιδόσεις αμφότερων σημειώνοντας άνοδο 141 μονάδων, ή 0,4%.

Η αγορά σημείωσε ελαφρά άνοδο την Παρασκευή, αφού ο μετρητής πληθωρισμού που προτιμούσε η Federal Reserve των ΗΠΑ έδειξε μια χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών.

Ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το κόστος ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο, λιγότερο από το 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Κέρδη για το τρίμηνο για τους κεντρικούς δείκτες της Wall Street, το παλεύει ο Dow

Εν τω μεταξύ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ενισχύονται κατά 5,5% και 14,8%, αντίστοιχα, για το πρώτο τρίμηνο έως το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο Dow πέφτει ελαφρά.

Για τον μήνα ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 2% και 4,9%, αντίστοιχα. Ο Dow , εν τω μεταξύ, ενισχύεται κατά 0,6% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης.

Δεν ήταν μια ομαλή διαδρομή

Οι μετοχές επανήλθαν στο δεύτερο μέρος του Μαρτίου μετά την έναρξη του μήνα με την πτώχευση δύο περιφερειακών τραπεζών, την αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse και μια φυγή καταθέσεων από μικρότερα ιδρύματα. Το backstop της κυβέρνησης για τις καταθέσεις της SVB, καθώς και της Signature Bank, και η δημιουργία ειδικής διευκόλυνσης δανεισμού για άλλες τράπεζες, βοήθησαν στην αναχαίτιση της κρίσης.

Ο πρωτογενής δανεισμός ανήλθε σε 88,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι τράπεζες έλαβαν 64,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του νέου Προγράμματος Χρηματοδότησης Χρηματοδότησης Τραπεζών της Fed , σύμφωνα με στοιχεία της Fed που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη και κάλυπταν την περίοδο 22-29 Μαρτίου. Αυτό το σύνολο των 152,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκε ελαφρώς από 164 δισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα και ένα ακόμη σημάδι ότι η κρίση σταθεροποιήθηκε καθώς ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του.

Οι μετοχές τεχνολογίας αναδείχθηκαν νικητές

Το SPDR Regional Banking ETF σημείωσε άνοδο στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση σήμερα Παρασκευή, συνεχίζοντας την επιστροφή της από τα χαμηλά επίπεδα μετάδοσης. Το ETF αυξήθηκε κατά περίπου 6% από το χαμηλό του Μαρτίου.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν ο μεγάλος νικητής αυτόν τον μήνα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν εκτός χρηματοοικονομικών. Το ETF SPDR Select Technology σημείωσε άνοδο 9% τον Μάρτιο, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ETF τομέα.

Διαβάστε περισσότερα