Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές διεθνώς σήμερα Τετάρτη, καθώς τα σημάδια επιβράδυνσης της αύξησης των μισθών στις ΗΠΑ στήριξαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι δείκτες της Wall Street είχαν σημειώσει ράλι, όπως και τα ομόλογα σε μικρότερο βαθμό, ενώ το δολάριο έχασε τα κέρδη σε μια νύχτα όταν ο προτιμώμενος δείκτης μισθών της Fed, ο δείκτης κόστους απασχόλησης των ΗΠΑ, παρουσίασε άνοδο 1% το περασμένο τρίμηνο, τη μικρότερη άνοδο του τελευταίου έτους.

Ο δείκτης MSCI All-World σημείωσε άνοδο 0,2% μέσα στην ημέρα, αφού έκλεισε τον Ιανουάριο κατά 7% υψηλότερα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στους επενδυτές που έγιναν πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές για τον παγκόσμιο πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Η Federal Reserve θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 19:00 GMT, ακολουθούμενη από συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Jerome Powell.

Οι αγορές επιτοκίων έχουν τιμολογηθεί με επιβράδυνση του ραγδαίου ρυθμού των αυξήσεων, με την αναμενόμενη αύξηση της Τετάρτης κατά 25 μονάδες βάσης (bps) να φέρνει το εύρος στόχου επιτοκίων των κεφαλαίων της Fed στο 4,5-4,75%.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, ενισχυμένος από την άνοδο στις μετοχές υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της δανικής φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk και της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ανταγωνίστριας της GSK, η οποία ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα.

Οι αγορές συναλλάγματος κινούνται επίσης συγκρατημένα ενόψει της συνεδρίασης της Fed και ενόψει των συνεδριάσεων της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Το δολάριο υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο και έχασε 1,5% έναντι του ευρώ και 0,8% έναντι του γιεν. Το ευρώ σημείωσε τελευταία άνοδο 0,2% στα 1,0882 δολάρια, ενώ έναντι του γεν, το δολάριο υποχώρησε 0,2% στα 129,81 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: