Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση βιασμού μίας 16χρονης από τη Θεσσαλονίκη. Ο 27χρονος τραγουδιστής της τραπ Saint, Πέτρος Δήμου, και η 16χρονη που τον κατήγγειλε για βιασμό γνωρίστηκαν μέσω Instagram. Εκείνος φέρεται να την εξανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του παρά τη θέλησή της και να την οδήγησε σε απόμερο σημείο, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης, ο Saint τη βίασε.

Ο τράπερ συνελήφθη στις 8 Ιουνίου έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού, της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας. Κρίθηκε προφυλακιστέος και μέχρι σήμερα βρίσκεται στο Κέντρο Κράτησης Γρεβενών. Να σημειωθεί ότι ακολούθησε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Screenshot_2022-09-17_at_11_57_39_AM

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 16χρονη στις αστυνομικές αρχές, ο τράπερ με χρήση σωματικής βίας την εγκλώβισε μέσα στο αυτοκίνητό του και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

Η ανήλικη, όταν αντιλήφθηκε τις προθέσεις του, ξεκίνησε να τον ηχογραφεί σε εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου. Οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο είναι συνταρακτικοί, καθώς περιλαμβάνουν όλα όσα έγιναν. Αποδεικνύοντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανήλικης, ότι ο τραγουδιστής άσκησε εις βάρος της μεγάλη πίεση προκειμένου να ενδώσει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Όταν εκείνος κατάλαβε ότι η ανήλικη δεν πρόκειται να συναινέσει, τη στρίμωξε, την ακινητοποίησε και τη βίασε. Στο τέλος της συνομιλίας, ο τράπερ ζητάει από τη 16χρονη να τον συγχωρέσει, λέγοντας πως «δεν χρειαζόταν να γίνουν έτσι τα πράγματα».

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρει ότι από την κλινική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το 16χρονο κορίτσι διαπιστώθηκε θλαστική κάκωση του δεξιού ημιθωρακίου ενώ αναφέρθηκε άλγος αυχένα και δεξιού καρπού.

Διάλογος από το ηχητικό ντοκουμέντο

(16χρονη) «Τι κάνεις; Τι κάνεις; Ασε με, δεν θέλω, δεν θέλω σου είπα. Γιατί με πιέζεις;». Η φωνή της 16χρονης ακούγεται καθαρά. Στον τόνο των φράσεων που απευθύνει στον τράπερ η ταραχή είναι έκδηλη. Ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει:
(Saint) – «Γιατί, δε θες να είμαστε μαζί;»
«Δεν θέλω!»
– «Ελα, δώσε μου μια ευκαιρία».
– «Δεν θέλω να κάνω τίποτα και με κανέναν!» λέει η ανήλικη με ένταση. Προσπαθεί, προφανώς, να καταστήσει σαφές στον τράπερ ότι η παρουσία της στο αυτοκίνητό του, δηλαδή το ότι δέχτηκε την πρόσκλησή του να συναντηθούν, δεν σημαίνει πως σκοπεύει να ενδώσει στις ορέξεις του.

Σε ένα άλλο σημείο της ηχογραφημένης συνομιλίας ο τράπερ ακούγεται να εντείνει την πίεσή του προς τη 16χρονη. Δείχνει αποφασισμένος να πάρει αυτό που θέλει, ακόμη και παρά τη θέληση της κοπέλας. Εκείνη αντιστέκεται. Επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει μαζί του σε οποιαδήποτε πράξη.

– «Με τρελαίνεις πολύ» λέει ο τράπερ. Στη φωνή του διακρίνεται έξαψη και ανυπομονησία. Είναι η στιγμή που, σύμφωνα με την περιγραφή της 16χρονης, ο Saint την πιάνει από το χέρι και αρχίζει να την τραβά προς το μέρος του. Η ανήλικη προσπαθεί να αντισταθεί, τραβιέται, αλλά εκείνος δεν την αφήνει.
«Δε θέλω! Ασε το χέρι μου!» Το κορίτσι αρχίζει να απελπίζεται. Ικετεύει τον τράπερ να μην προχωρήσει άλλο. Εκείνος όμως, απτόητος, προσπαθεί να την πείσει να αγγίξει το γεννητικό του μόριο. – «Δε θέλω!» Η 16χρονη φωνάζει. Χρησιμοποιεί τις ίδιες δύο λέξεις για πολλοστή φορά.
«Μπορείς να με πας από κει που με πήρες;» του λέει.
«Δε θ’ αργήσουμε. Κάνε μου ένα μασάζ, με τρελαίνεις, δεν βλέπεις πόσο με ανάβεις;» απαντά ο τράπερ, εντελώς ασυγκίνητος από την έντονη αντίδραση της 16χρονης.
– «Γιατί με πιέζεις στο χέρι;» διαμαρτύρεται το κορίτσι. Φωνάζει «με πιέζεις πάλι και σου έχω πει “δε θέλω”».
– «Ασε με να κάνουμε κάτι χαλαρό» αντιτείνει ο τράπερ, προσπαθώντας να την παρασύρει. Και τότε η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Ακούγεται η 16χρονη να εκλιπαρεί τον Saint να τραβηχτεί από πάνω της. Το κορίτσι βάζει τα κλάματα. Με λυγμούς τον παρακαλά να σταματήσει, αυτός όμως επιμένει. Το «όχι» είναι μια απάντηση που δεν του κάνει. Από τα λόγια που ανταλλάσσουν είναι φανερό πως η 16χρονη βρίσκεται πλέον σε απόγνωση:
«Μη με ακουμπάς! Σε όλες έτσι κάνεις; Ολες έτσι τις πιέζεις; Σου είπα 500 φορές ότι δε θέλω να κάνω κάτι, κι εσύ συνεχίζεις και με τραβάς».

Τότε ο Saint ζητά από το κορίτσι να τον βοηθήσει «να τελειώσει». Της υπόσχεται πως, αν το κάνει αυτό, εκείνος θα την αφήσει ήσυχη. Προσπαθεί να την πείσει, λέγοντας «είναι κάτι εντελώς απλό. Ελα, μην είσαι εντελώς σκληρή απέναντί μου. Σεβάσου με και θα σε σεβαστώ κι εγώ».

Βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, είναι μόνη της και αβοήθητη, παγιδευμένη. Ο Saint φαίνεται να πιστεύει πως, αργά ή γρήγορα, η ανήλικη θα ενδώσει. Γι’ αυτό εξακολουθεί να την πιέζει, ασφυκτικά και με κάθε τρόπο. Το κορίτσι, όμως, μολονότι τρομοκρατημένο, αντιστέκεται. Και στη φωνή της δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι προσποιείται. Η άρνησή της είναι κατηγορηματική. Ωστόσο, όσο πιο πεισματικά αντιστέκεται, τόσο ο τράπερ διεγείρεται. Αφηνιάζει και προσπαθεί, με την πειθώ των λόγων του, αλλά ταυτόχρονα και με τη δύναμη των χεριών του, να την καθηλώσει και να πάρει αυτό που επιθυμεί.

Μερικά δευτερόλεπτα μετά την τελευταία στιχομυθία η 16χρονη ξεσπά σε κλάματα. Οσο σκληρά κι αν προσπάθησε, τελικά δεν κατάφερε να απωθήσει τον τράπερ. Στο ηχογραφημένο υλικό (ένα ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία), το κορίτσι ακούγεται ξεκάθαρα να λέει στον Saint -που μόνο «Αγιος» δεν αποδείχτηκε απέναντί της- «με πίεσες… Πήγαινέ με εκεί που με βρήκες και μη μου ξαναμιλήσεις… Με πίεσες, το καταλαβαίνεις;» Το κορίτσι χρησιμοποιεί την έκφραση «με πίεσες» σαν να φοβάται ακόμη και η ίδια να ομολογήσει απερίφραστα αυτό που υφίσταται από τον Saint.

Ο τράπερ απαντά σε απολογητικό τόνο πλέον ως εξής:
«Συγχώρησέ με. Συγχώρησέ με που παραφέρθηκα – ούτε χαρήκαμε τίποτα… Στεναχωρήθηκα τώρα που έγινε έτσι. Θα βγαίναμε ένα λεπτό έξω, θα ήταν πιο ήρεμα… Θα με συγχωρέσεις; Πιστεύω ότι και το που βρεθήκαμε δεν θα το πεις πουθενά. Κάνεις λες και σε έφαγα».
«Αυτό έγινε!» του απαντά το κορίτσι με τρεμάμενη φωνή και κλείνει πίσω της την πόρτα του αυτοκινήτου. Ο εφιάλτης της είχε μόλις ξεκινήσει.

Τι είπε στην απολογία του ο αδίστακτος Saint

Στην απολογία του, στις 10 Ιουνίου, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος τραγουδιστής φέρεται να παραδέχθηκε ότι ξεπέρασε τα όρια και να αποδέχτηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, λέγοντας ότι υπήρξε φορτικός, αγνοώντας την άρνηση της 16χρονης, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προσπαθούσε να την πείσει να βρεθούν μέσω μηνυμάτων που της έστελνε στα κοινωνικά δίκτυα. Εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανήλικης και παράνομη κατακράτηση, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, ο 27χρονος τραγουδιστής δήλωσε ότι είναι αθώος για τον βιασμό της 16χρονης. Παραδέχτηκε, όμως, ότι με την ανήλικη, επειδή του άρεσε, υπήρξε ιδιαίτερα «επίμονος».

«Γνωριστήκαμε από την αδελφή της, ούτε τη βίασα, ούτε αρπαγή έγινε, ούτε τίποτα από αυτά. Αρπαγή δεν έγινε, βιασμός δεν έγινε. Ημουν πιο επίμονος λεκτικά, ποτέ σωματικά. Επειδή, απλά, μου άρεσε πολύ, της έλεγα “δώσε μου ένα φιλάκι”, αυτό. Δεν είχα καμία πρόθεση για βιασμό ή για οτιδήποτε. Απλά, μου άρεσε πολύ και ήμουν επίμονος λεκτικά. Ετυχε να πω δυο-τρεις φορές παραπάνω να έρθουμε πιο κοντά. Δεν είναι καθόλου ο χαρακτήρας μου έτσι», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πρώτη φορά στη ζωή μου μού πήραν αποτυπώματα. Ποτέ δεν είχα ποινικό μητρώο, ποτέ δεν έχω πειράξει κανέναν. Δεν ξέρω τους λόγους, ίσως να ένιωθε φόβο ότι θα της έκανα κάτι παραπάνω. Επειδή ήμουν λίγο παραπάνω… λεκτικά, το είπα δυο-τρεις φορές; Δεν ξέρω».

Σημειώνεται ότι μετά το περιστατικό με τη 16χρονη κοπέλα, υπήρξε και νέα καταγγελία κατά του τράπερ από μια άλλη κοπέλα, 20 ετών, η οποία ισχυρίστηκε σε ανάρτησή της στο Instagram ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο. Ο τράπερ υποστήριξε ότι η 20χρονη ψεύδεται και μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση.

Διαβάστε ακόμη: