Μετά από καταγγελίες αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών», τους εξορκισμούς που πραγματοποιούν, αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση, κινητοποιήθηκαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στα ανατολικά της πόλης, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο Δημήτρη Παναπακίδη, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Οι εξορκισμοί στην πλατεία Αριστοτέλους

Σημειώνεται πως οι εξορκισμοί διοργανώθηκαν από την «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης και από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου. Οι εξορκισμοί έγιναν δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο.

Στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί.

Διαβάστε ακόμη: