Συγκλονίζει το περιστατικό θανάτου ενός 43χρονο που πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια του εκλιπόντα αναμένεται να κινηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου. Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε το πρωί της Κυριακής ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Ήμουν στη νεκροψία – νεκροτομή ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι εξετάστηκε ο ασθενής και δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από τη νεκροτομή προκύπτει ότι δεν έγινε καν αιμοληψία, αλλά περιμένουμε και το φάκελο του νοσοκομείου», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

«Υπάρχει υποψία για θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι ανοιχτό το να υπήρξε ιατρική αμέλεια και να μην εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση του ασθενή. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, οι συγγενείς θα κινηθούν νομικά εναντίον του νοσοκομείου», συνέχισε ο ίδιος.

«Στο ιστορικό του νοσοκομείου καταγράφεται ότι ο ασθενής είχε πόνο στο ένα πόδι. Αυτό χτυπάει καμπανάκι στο γιατρό ότι πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα θρόμβωσης. Έτσι έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε απαντήσεις από τις σχετικές εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.