Συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας από το κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που γέμισε πυκνούς καπνούς ύστερα από πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, “η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβισουμε από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν τα εγκλωβισμένα άτομα”..

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους: Οι απεγκλωβισμοί 

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η πυροσβεστική περιέβαλε το κτήριο από τρεις διαφορετικές μεριές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά ήτανε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο με σκουπίδια και διάφορα άλλα πράγματα. “Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπήρχε μεγάλο πυροθερμικο φορτίο για αυτό υπήρχε και ο έντονος μαύρος καπνός που φαινόταν από μακρυά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο που εκδηλώθηκε. Πέρασαν οι καπνοί οι οποίοι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο, ο οποίος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, ώστε να μην κινδυνεψουν από τους έντονους πυκνούς καπνούς”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απεγκλωβιστηκαν 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν σε φροντιστήριο. “Εμείς του είδαμε όλους καλά στην υγεία τους και αυτήν την ώρα ψάχνουμε και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου μήπως υπάρχει κάποιο ακόμα άτομο”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον επτά άτομα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά πρόβλημα. Ανάμεσά τους δύο άτομα διασωληνωμένα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους  έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίς το μεσημέρι 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο που στεγάζει το ΕΒΕΘ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο).

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μαύροι καπνοί βγαίνουν από το κτίριο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία που στεγάζει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες σε συνεργασία με την αστυνομία πραγματοποιούν εκκένωση του κτηρίου.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο από το πού ξεκίνησε η πυρκαγιά ενώ στο κτήριο υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (Βίντεο)

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κλειστό το ρεύμα της Εγνατίας προς Ανατολικά.

Υδροφόρα και γερανοφόρα οχήματα βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν αυτήν την ώρα για την κατάσβεση. Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι οι πυκνοί μαύροι καπνοί από την φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (Βίντεο - Εικόνες)