search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Επιθυμία της 21χρονης Εμμανουέλας η δωρεά οργάνων – Συγκλονίζουν οι γονείς της

Μετά από- σχεδόν- μία εβδομάδα, έχασε τη μάχη για τη ζωή η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη

221128081807_thessaloniki

Σπαράζουν καρδιές τα λόγια της μητέρας της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και έφυγε από τη ζωή τις πρωινές ώρες της Κυριακής μετά από σκληρή μάχη που έδωσε στην εντατική.

Σχεδόν μία εβδομάδα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να σώσουν την 21χρονη φοιτήτρια. Τα τραύματα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ασυνείδητος οδηγός που την χτύπησε και την εγκατέλειψε στην Εγνατία, ήταν πολύ σοβαρά και χθες το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.

Η μητέρα της, με μία σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, την αποχαιρέτησε, όχι με ένα αντίο αλλά με την προσμονή ότι θα ξαναβρεθούν. Με δύναμη ψυχής η οικογένεια της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της Εμμανουέλας. «Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για εμάς. Το παιδί μου μας το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε», ανέφερε η μητέρα της 21χρονης.

Θεσσαλονίκη: «Ήταν επιθυμία της κόρης μου η δωρεά οργάνων»

Την επιθυμία του παιδιού της να γίνει δωρήτρια οργάνων εξέφρασε η μητέρα της 21χρονης Έμμας, η οποία μίλησε στο neakriti.gr. Η κ. Κέλλυ Καμπάκη υποστήριξε πως η κόρη της ήθελε να γίνει δωρήτρια οργάνων, ενώ η ίδια ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το τι συνέβη.

«Δεν γνωρίζουμε καθόλου για την κηδεία. Εφόσον θα κάνουμε δωρεά οργάνων, όλα εξαρτώνται από το πώς θα γίνει η περισυλλογή των οργάνων και πιο συγκεκριμένα, εάν θα τα πάρουν άμεσα. Είναι διάφορες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για να κατέβουμε κάτω», είπε η κ. Καμπάκη.

Και συνέχισε: «Όποια όργανα είναι βιώσιμα, θα τα πάρουν. Αυτό θα το ξέρουν οι γιατροί, εφόσον κάνουν κάποιες εξετάσεις. Η οικογένεια έχει δώσει το ελεύθερο να πάρουν οι γιατροί ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτή ήταν η επιλογή του παιδιού μας. Κάποια στιγμή, μας το είχε πει το παιδί μας. Ότι θα ήθελε να το κάνει. Να γίνει δωρητής οργάνων. Εφόσον ήταν η επιλογή του παιδιού μας, δεν είχαμε άλλη επιλογή να σκεφτούμε. Ήταν μονόδρομος».

«Αυτό το γιατί θα με ταλαιπωρεί σε ολόκληρη τη ζωή μου. Δε θα τελειώσει ποτέ. Αυτή τη στιγμή, είναι τόσα πολλά που έχω στο κεφάλι μου, στην ψυχή μου, που δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω τον τρόπο που έφυγε. Αυτή τη στιγμή θρηνώ γιατί έφυγε. Τι να σας πω τώρα; Είναι σαν να ζω μια ταινία τρόμου και να έχω τον δεύτερο γυναικείο ρόλο, με πρώτο γυναικείο ρόλο το παιδί μου. Δεν μπορώ να το συλλάβω. Είναι ασύλληπτο», είπε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο άνθρωπος, που δεν είχε χαρτιά και ήταν σεσημασμένος, βρισκόταν στην Ελλάδα. Γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα; Γιατί δεν τον έχουν απελάσει; Γιατί δεν τον έχουν βάλει φυλακή; Από την πρώτη φορά που τον είχαν βρει με ναρκωτικά, χωρίς χαρτιά. Γιατί κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Αυτό το γιατί θέλω να μου απαντηθεί από αυτό το κράτος. Γιατί αυτός ο άνθρωπος, που ήταν σεσημασμένος και χωρίς χαρτιά, συνέχισε να κυκλοφορεί. Τι είμαστε; Ξέφραγο αμπέλι; Όποτε θέλουμε μπαίνουμε, όποτε θέλουμε βγαίνουμε; Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος; Για να σκοτώνει κόσμο; Δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Τον είχαν ξαναπιάσει. Γνώριζαν ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν και δεν έχει χαρτιά. Το συγνώμη του είναι γελοιότητες. Όλη η απολογία του είναι γελοιότητα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία του λέξη. Δεν εννοεί τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αληθινή σε όλη την απολογία του», είπε.

Θεσσαλονίκη: Την εγκατέλειψε και παρουσιάστηκε μετά το αυτόφωρο

Στο βίντεο ντοκουμέντο που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το MEGA, λίγο μετά το τροχαίο, καταγράφεται η στιγμή που ο 26χρονος οδηγός φεύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα από το σημείο που χτύπησε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την άτυχη κοπέλα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έμεινε για να την βοηθήσει, επειδή δεν έχει άδεια παραμονής, ότι υπήρχε κόσμος και συνεπώς θα την… βοηθούσε, ενώ έριξε ευθύνες και στο ίδιο το θύμα.

Μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 26χρονος δράστης, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, αποφάσισε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: