Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του στην Βουλή τόνισε ότι την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ένστολων στον Έβρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.

«Οι δυνάμεις τη Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και επιδεικνύουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επιχειρησιακής ανταπόκρισης» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφορικά με την εικόνα που αποκόμισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα σύνορα του Έβρου ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία ΕΛΑΣ και στρατού είχε ως αποτέλεσμα «την αντιμετώπιση 1.600 περιστατικών που επιχειρήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2022 να εργαλειοποιηθούν περίπου 40 χιλιάδες δυστυχισμένοι παράτυποι μετανάστες και να μπουν παράνομα στην πατρίδα μας».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη λίγες ώρες μετά τις αναφορές αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπογράμμισαν την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκρούσουν κάθε «υβριδική απειλή» είπε «είμαστε αποφασισμένοι αυτή την ανίκητη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας να την ενισχύσουμε περισσότερο. Τρέχει διαγωνισμός πρόσληψης άλλων 250 συνοριοφυλάκων και τον επόμενο μήνα αναλαμβάνουν καθήκοντα. Ενισχύεται περαιτέρω ο φράχτης στον Έβρο. Έχουν ήδη καλυφθεί 37,5 χλμ. Θα κατασκευάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες από την Ε.Ε. και τον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η σταθερή μας απόφαση».

Ο ίδιος πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Αυτό που κρατώ περισσότερο είναι ότι στην Αλεξανδρούπολη και όλο τον Έβρο το κλίμα είναι κλίμα απόλυτης εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και το μήνυμα προς εκείνους από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας φαντασιώνονται νέες νίκες επι Βυζαντινών είναι ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε γη, θάλασσα και αέρα είναι απόλυτη και συνειδητή απόφαση των Ελλήνων. Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία όπου αυτό απαιτηθεί».