Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προχώρησε μια μια προκλητική και συνάμα προπαγανδιστική ανάρτηση, αναφέροντας ότι «Η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα, ο ένας πέθανε και οι υπόλοιποι δυο διασώθηκαν».

Ειδικότερα, ο Σοϊλού αναφέρει τα εξής σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter:

«Βαρβαρότητα, βαναυσότητα… Η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα, οι δυο διασώθηκαν, ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του. H υπέρμαχος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΕΕ να κοιμάται. Πρέπει να λογοδοτήσει και η βάναυση Frontex».

Έδωσε και βίντεο και «μαρτυρίες»

Επιπλέον, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανάρτησε βίντεο με έναν από τους διασωθέντες μετανάστες, που λέει ότι η ελληνική αστυνομία τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα, και παρόλο που ένας συγγενής του είπε ότι δεν ήξερε κολύμπι, οι αστυνομικοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν το έλαβαν υπόψη τους και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Ο μετανάστης, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγγενής του πνίγηκε, δήλωσε ότι έφτασε στο νησί κολυμπώντας με τον άλλον που ήταν μαζί του και ότι σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής τους περισυνέλλεξαν.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι στο Καρααντά υπήρχαν παράτυποι μετανάστες στις 11.20 σήμερα κι ότι ένα σκάφος του Λιμενικού στάλθηκε στην περιοχή για να τους διασώσει.

Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ και το βίντεο με τις «μαρτυρίες»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται προκλητικός για το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, καθώς πριν περίπου έναν μήνα υποστήριξε ότι η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

«Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης», είχε πει χαρακτηριστικά, καλώντας μάλιστα τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους», συμπλήρωσε.

Όπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί η Frontex, κάνοντας λόγο για βρώμικο οργανισμό και μαύρη ιστορία.

Σημειώνεται η Τουρκία με την Frontex πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ κατηγόρησε την Ελλάδα για τυραννική συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες.

Κατηγορεί παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό για μαύρη προπαγάνδα και ότι η χώρα μας οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στο θάνατο.