«Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στην χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο. Η γειτονική χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να σεβαστούν απολύτως τα σύνορα και μην επιτρέπουν και εκείνοι τέτοιου είδους καταστάσεις», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πολύ σημαντικό έργο στα σύνορα, έχοντας αποτρέψει, μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, την είσοδο πάνω από 40.000 παράνομων μεταναστών στη χώρα και πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η απάντηση της ελληνική κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα, από οποιοδήποτε σημείο της. Δεν υπάρχει επίσης καμία απολύτως δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στον Έβρο, αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη διαφύλαξη των συνόρων της ΕΕ: «Η Ελλάδα ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα προασπίζει τα σύνορα της, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε. Στη φύλαξη των συνόρων μας συνδράμει και δύναμη του Frontex. Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι μας, θα πρέπει να αξιολογούν πολύ θετικά το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος κάνει ό,τι πρέπει για να μην μπαίνουν στη χώρα, άρα και στην ΕΕ, παράνομοι μετανάστες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι συνεχής μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής της βιβλιοθήκης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη στάση της: «Θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαιτίας της απόγνωσης της και της αδυναμίας της να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να σταματήσει να δίνει πολική κάλυψη, σε αυτούς τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια, γιατί εκτίθεται. Κάποιος που θέλει να λέγεται προοδευτικός οφείλει να ξεκαθαρίζει ότι είναι με την βιβλιοθήκη και όχι με τις βαριοπούλες και τα μπάζα από τις ψευτοκαταλήψεις».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., σημειώνοντας πως «η παρουσία του ενίσχυσε το κύρος, την δυναμική και την αξιοπιστία της χώρας και αυτό φαίνεται ότι πραγματικά έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους γείτονες».