Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρεται στον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, επ’ αφορμής των αποκαλυπτηρίων της προτομής του που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, σε εκδήλωση στο Ψυχικό. Χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του αναφέρει τα εξής: 

«Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, να τοποθετήσετε προτομή του Παύλου Μπακογιάννη στο Άλσος Παύλου Μπακογιάννη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. 

Γιατί, οι νεότερες γενιές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν», να μάθουν για τον Παύλο Μπακογιάννη, τον πολιτικό που αγωνίστηκε για την εθνική ενότητα. 

Μια προσωπικότητα του πολιτικού μας βίου με σπουδαία συμβολή στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, του διχασμού που σημάδεψε για δεκαετίες την Ελλάδα, με αναφορές στην εμφύλια διαμάχη μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Μια στάση ζωής, που δυστυχώς πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά της 17Ν. 

Το παράδειγμά του συνεχίζει να φωτίζει τη δημοκρατική μας ζωή και να την προστατεύει από κάθε απειλή, από τον εγκληματικό παραλογισμό της τρομοκρατίας και κάθε επιβουλής. 

Συγχαρητήρια και πάλι για την πρωτοβουλία σας. 

Γιατί η ισχυρή μνήμη είναι πλεονέκτημα για το μέλλον του τόπου μας». 

Η ανάρτηση στα social media του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:

Σημειώνεται ότι στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του Ευρυτάνα πολιτικού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη.

Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.

Ποιος ήταν ο Παύλος Μπακογιάννης

Ο Παύλος Μπακογιάννης, δολοφονήθηκε πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης.