«Πρωταρχικός στόχος η ασφάλεια των εμβολίων» τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι «στο εμβόλιο της ΑΖ έχουμε στηρίξει πολλές ελπίδες».

Επικαλέστηκε δε τον ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας ότι «τα οφέλη υπερτερούν από την πιθανή ύπαρξη μιας σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας». Και πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ «συνεχίζει ενδελεχή έρευνα», μιλώντας για 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε» συμπλήρωσε η ίδια και συνέχισε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, το σύνδρομο των θρομβοπενικών στοιχείων εκδηλώνεται περίπου 7 με 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η ίδια είπε ακόμα πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση για τέτοιου είδους επεισόδια αλλά κα θεραπευτική αντιμετώπιση. «Ελπίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορέσουν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της Astrazeneca για να επανέλθει η εμπιστοσύνη, καθώς είναι ένα ισχυρό όπλο».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.