Αυτό είναι το 4ο ρεκόρ που σπάει

Το Guiness World Records ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο The Weeknd, ή Abel Tesfaye αν προτιμάτε, είναι στατιστικά ο δημοφιλέστερος μουσικός, μετρώντας περισσότερους από 100 εκατ. μηνιαίους χρήστες στο Spotify.

Μιλάμε για έναν αριθμό που δεν πλησιάζουν οι υπόλοιποι, με τον 33χρονο τραγουδιστή να έχει πετύχει δύο ρεκόρ Guiness τον τελευταίο μήνα. Το ένα είναι για τους μηνιαίους χρήστες και το άλλο για το ότι είναι ο πρώτος που έφτασε τα 100 εκατομμύρια, και που ανακοινώθηκε επισήμως τον προηγούμενο μήνα.

Έχει επίσης στο ενεργητικό του άλλα δύο. Το 2016 έγινε ο καλλιτέχνης με το album με τα περισσότερα streams και ο άνδρας καλλιτέχνης που βρέθηκε στο Top 10 του Billboard’s Hot 100 τις περισσότερες συναπτές εβδομάδες.

«Είναι επίσημο. Στις 27 Φεβρουαρίου, ο The Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία του Spotify που φτάνει τα 100 εκατ. μηνιαίων χρηστών». Κομμάτι της επιτυχίας ήταν σίγουρα το remix “Die For You” με την Ariana Grande, που έγινε viral στο TikTok. Και ξέρουμε όλοι τι γίνεται όταν κάτι ακούγεται φανατικά στο TikTok. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ξανά για το κομμάτι “Save Your Tears”.

Το remix όμως μπήκε και στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, ενώ είναι η έβδομη επιτυχία και του The Weeknd και της Ariana Grande που γίνεται νούμερο ένα.
Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ποιο τραγούδι του The Weeknd έχουν στριμάρει περισσότερο στο Spotify, η απάντηση είναι το “Blinding Lights”, με 3,47 δις streams. Όχι κι άσχημα. Παρόλα αυτά, ο καλλιτέχνης είναι συνηθισμένος στο να σπάει ρεκόρ. Και συνεχίζει ακάθεκτα.

Διαβάστε περισσότερα