Ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς The Simpsons, Al Jean είπε ότι η Lisa θα μπορούσε να είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν και στις πρώτες σεζόν είχε ερωτευτεί τον Nelson Muntz και αργότερα είχε εμμονή με τον Corey Hotline, αρκετά ήταν τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Lisa θα μπορούσε να είναι queer.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι στο επεισόδιο Holidays Of Future Passed, της 23ης σεζόν, όπου σε μία σειρά φωτογραφιών που δείχνει την οικογένεια στο μέλλον, η Lisa απεικονίζεται να κρατάει από το χέρι δύο γυναίκες, αφήνοντας υπονοούμενα ότι έχει πολυγαμική ομοφυλοφιλική σχέση.

Μιλώντας στο Digital Spy, ο Jean είπε ότι «Κατά τη γνώμη μου και είναι απλά η δική μου άποψη, αυτό είναι σίγουρα μία πιθανότητα στη ζωή της Lisa. Είναι ανοιχτή και ένα άτομο που αγαπά τα πάντα. Γιατί όχι, λοιπόν;».

Ωστόσο, δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί σύντομα η σεξουαλική της ταυτότητα καθώς σε ένα επεισόδιο θα αναβιώσει ο έρωτας της Lisa για τον Nelson.

«Σε ένα μελλοντικό επεισόδιο, είναι εκείνη και ο Nelson, ξανά. Έχουμε ένα επεισόδιο, όπου ενδεχομένως η Lisa έχει σχέση με τον Nelson ενώ ο Simu Liu από την Σαγκάη είναι ο σύζυγός της».

Σε συνέντευξή της το 2019 στο Metro η δημιουργός του σόου, είχε πει ότι «Βλέπω την Lisa Πρόεδρο και ενδεχομένως πολυγαμική».

Η σεξουαλικότητα της Lisa έχει απασχολήσει και σε άλλα επεισόδια. Στο επεισόδιο Mother And Child Reunion, στην 32η σεζόν, μία μάντισσα λέει στην Lisa ότι έχει 42% πιθανότητες να βρει αγόρι και 72% να βρει κορίτσι.

«Μου αρέσουν αυτές οι πιθανότητες» απαντά η Lisa.

Τα τελευταία χρόνια η σειρά έχει αγκαλιάσει της διαφορετικότητα. Ο Waylon Smithers, το 2016 έκανε coming out και είχε μία ρομαντική ιστορία με το αγόρι του τον Michael De Graaf, σχεδιαστή μόδας.

Διαβάστε ακόμη: