Αν υπάρχει ένα ποτό που συγκεντρώνει γύρω του τις μεγαλύτερες διασημότητες, αυτό είναι η τεκίλα. Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον μέχρι τον σεφ Ματσουχίσα Νόμπου και τον Κέβιν Χαρτ, όλο και περισσότεροι σταρ υπογράφουν δικές τους ετικέτες, διεκδικώντας ένα κομμάτι της πίτας των premium αλκοολούχων ποτών.

Από την άλλη πλευρά, σχεδόν κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το τζιν, με μόνες ίσως εξαιρέσεις το Aviation Gin του Ράιαν Ρέινολντς, το νέο Renais Gin της Έμα Γουάτσον και μερικές άλλες λιγότερο διαφημισμένες απόπειρες. Στο κάδρο έρχεται τώρα να μπει -και ίσως να κλέψει την παράσταση- ο Μπραντ Πιτ, λανσάροντας τη δική του φίρμα: το Gardener French Riviera Gin.

Το νέο τζιν είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πιτ με μερικά εκλεκτά ονόματα της παγκόσμια ποτοποιίας: τον Ματιέ Περίν της ομώνυμης οικογένειας οινοποιών και τον πρώην master distiller της Tanqueray, Τομ Νίκολ, ο οποίος μετράει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο ηθοποιός συνεργάζεται με την οικογένεια Περίν. Το περασμένο φθινόπωρο οι δυο τους κυκλοφόρησαν μια σειρά περιποίησης δέρματος, βασικό συστατικό της οποίας είναι ο πολτός σταφυλιού που περισσεύει κατά την παραγωγή κρασιού.

Το The Gardener είναι ένα λονδρέζικο ξηρό τζιν (που σημαίνει ότι δεν προστίθεται γεύση μετά την απόσταξη), αποστάζεται στη Γαλλία από βάση σιταριού σε χάλκινους αποστακτήρες με ένα βιολογικό βοτανικό μείγμα που περιλαμβάνει άρκευθο, κόλιανδρο, γλυκόριζα και αγγελική, μαζί με νότες εσπεριδοειδών από ροζ γκρέιπφρουτ, λεμόνι και πορτοκάλι Cap d’Antibes.

«Το φως της Γαλλικής Ριβιέρας είναι μια πηγή ζωής», ανέφερε ο Περίν, δίνοντας μια μυστικιστική χροιά στο νέο ποτό. «Εδώ, σε αυτό το μέρος που είναι ευλογημένο από τους θεούς, τη γη φροντίζει ο Κηπουρός. Ο Κηπουρός λειτουργεί σε αρμονία με τις αλλαγές της εποχής, την ανταλλαγή ζεστασιάς και κρύου, τις απολαύσεις της καλής ζωής. Με τη σοφία της εμπειρίας, το χάρισμα της διαίσθησης, την ιδιοτροπία του πειραματισμού, ο Κηπουρός χτίζει μια συνταγή που συνδυάζει το μυστήριο της φύσης με την απόλαυση της γνώσης. Ο Κηπουρός φροντίζει τη γη, τον χρόνο, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν τρόπο ζωής που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο».

Δεν θα σας αδικήσουμε αν δεν καταλάβατε και πολλά, ωστόσο αυτό που μάλλον θέλει να πει ο ποιητής είναι ότι το νέο τζιν είναι μια προσπάθεια «εμφιάλωσης» του τόπου και του πνεύματος της Γαλλικής Ριβιέρας, ενός τμήματος της Γαλλίας με το οποίο ο Πιτ έχει μακρά ιστορία, τόσο μέσω του οινοποιείου του Château Miraval όσο και από τις αναρίθμητες εμφανίσεις του στο Φεστιβάλ των Καννών.