Οι παραγωγοί της σειράς του The Crown στο Netflix έχουν ετοιμάσει τη δική τους «επιχείρηση σωτηρίας» σε περίπτωση θανάτου τής βασίλισσας Ελισάβετ.

«Τότε θα τεθεί σε εφαρμογή η ”Επιχείρηση: Γέφυρα του Λονδίνου”», δήλωσε ένας εσωτερικός συνεργάτης της σειράς στην εφημερίδα «The Post».

Η «Επιχείρηση: Γέφυρα του Λονδίνου» είναι το πρωτόκολλο που γράφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960, το οποίο καλύπτει τι θα συμβεί από τη στιγμή του θανάτου της βασίλισσας.

«Έχουμε τη δική μας εκδοχή της Γέφυρας του Λονδίνου. Είναι εξαιρετικά εύστοχη αν βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τα γυρίσματα θα σταματήσουν αμέσως αν είμαστε σε περίοδο παραγωγής, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις για το πότε θα τα ξεκινήσουμε πάλι», δήλωσε το ίδιο άτομο.

Η πέμπτη σεζόν του The Crown, με την ηθοποιό Imelda Staunton να υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ, θα προβληθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Netflix, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί και έκτη σεζόν.

Ενώ η 6η σεζόν υποτίθεται ότι θα τελείωνε με τους χαρακτήρες το 2002 -τη χρονιά που η βασίλισσα έχασε τόσο τη μητέρα της όσο και την αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα-, τώρα υποστηρίζεται ότι ο δημιουργός Peter Morgan σχεδιάζει να κλείσει με το 2005, τη χρονιά που ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα.

Η Sun ανέφερε ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μια συνέχεια με τις ιστορίες του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.

«Πρόκειται για μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή, επειδή θεωρείται ότι σηματοδοτεί την έναρξη μιας εποχής που επικεντρώνεται περισσότερο στους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι και στον πατέρα τους», δήλωσε ένας τηλεοπτικός συντάκτης.

«Ο γάμος του Καρόλου και της Καμίλα αντιμετωπίζεται σαν το τέλος μιας ταραχώδους περιόδου στην ιστορία των Ουίνδσορ και την έναρξη μιας εντελώς νέας».

Η περίπλοκη σχέση του The Crown και της βασίλισσας

Το Netflix λέγεται ότι πιέζει ώστε η σειρά ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να προβληθεί αμέσως μετά το The Crown, το αργότερα φέτος.

Το The Crown έχει μια περίπλοκη σχέση με τη βασιλική οικογένεια. Είναι μια σειρά που έκανε τη βασιλική οικογένεια πιο προσιτή στον κόσμο, αλλά δεν απέφυγε επίσης να καταγράψει μερικές από τις χειρότερες συμπεριφορές τους.

Οι πρώτες σεζόν, οι οποίες κάλυπταν τις πρώτες ημέρες της βασιλείας της βασίλισσας και το πώς ο γάμος της με τον πρίγκιπα Φίλιππο έπρεπε να έρθει σε δεύτερη μοίρα, επαινέθηκαν γενικά και κατάφεραν μάλιστα να κάνουν τους ανθρώπους να δείξουν μεγαλύτερη συμπάθεια -συμπεριλαμβανομένου του συγγραφέα της σειράς Morgan- για τη βασίλισσα και τις θυσίες που έκανε.

«Ημουν εντελώς αντιμοναρχικός και άλλαξα τελείως γνώμη. Τώρα είμαι βασιλικός», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Morgan. «Υπάρχει κάτι στην ψυχή μιας χώρας που συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον αρχηγό του κράτους. Είναι απολύτως σαφές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως δύναμη. Εμείς βασανίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς είμαστε οι κακοποιοί, επειδή δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε από αυτούς».

Σημειώνεται πως η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών, κυρίως, εφημερίδων από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί μπαστούνι για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.