Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την κατάθεση της αδελφής τής Ρούλας Πισπιρίγκου στο καλά κρυμμένο μυστικό για την ώρα της δολοφονίας της Ίριδας.
Όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η αδελφή τής 33χρονης κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε.
Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.
Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού είχε βάλει την πιπίλα στην 6 μηνών Ίριδα – χρόνος που δεν επαρκούσε για τον πνιγμό του μωρού.
Ωστόσο, όπως κατέθεσε τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι, η Δήμητρα την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας και άρα εκτιμάται ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου – η ίδια, άλλωστε, φέρεται να καταθέσει ότι δεν γνωρίζει ακριβώς – οπότε μπορεί η 33χρονη κατηγορούμενη να έλειψε πολύ περισσότερο.
Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της Ίριδας και οι αντιφάσεις
Τις αντιφάσεις που υπάρχουν στα γεγονότα γύρω από το θάνατο της Ίριδας Δασκαλάκη, πάντως, είχαν αρχίσει να εξετάζουν εκ νέου οι Αρχές έπειτα από τις εξελίξεις με το θάνατο της Τζωρτζίνας και καθώς οι ειδικοί εξέφραζαν εκτιμήσεις ότι η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του 6 μηνών βρέφους είχε κλείσει πρόωρα.
Αρχικά, ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια καρδιολογική νόσο, ωστόσο, υπήρξαν πολλά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα, με τις αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων να προβληματίζουν και την ακριβή ώρα θανάτου να παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.
«Τα πιο συχνά ευρήματα που ψάχνουμε για να μπορέσουμε να ορίσουμε την ώρα θανάτου είναι οι πτωματικές υποστάσεις, η μυϊκή ακαμψία και φυσικά η θερμοκρασία του σώματος», είχε πει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, όμως, δεν επιλήφθηκε ιατροδικαστής για να εκτιμήσει την ώρα θανάτου, αλλά το ΕΚΑΒ, που ειδοποίησαν οι αδελφές Πισπιρίγκου, το οποίο επιτόπου έκανε προσπάθειες ανάνηψης για να σώσει το μωρό.