Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλoγρηά για τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, λειτούργησε ως καταλύτης και επιτάχυνε τις διαδικασίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχει κλείσει η δικογραφία που σχηματίζει το Ανθρωποκτονιών.

Ο ασφυκτικός θάνατος που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς σημαίνει αυτομάτως εγκληματική ενέργεια, δηλαδή δολοφονία. Μάλιστα τα δύο παιδιά πρέπει να έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Καταθέτει σήμερα στην ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η υπόθεση φαίνεται να περνάει στην «τελική» της φάση, με τη Δήμητρα Πισπιρίγκου να μεταβαίνει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ για κατάθεση ως μάρτυρας και ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης νέων ποινικών διώξεων, σε βάρος της προφυλακισμένης αδερφής της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Να σημειωθεί ότι τη νύχτα που κατέληξε η 6 μηνών Ίριδα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, πέρα από τα δύο μικρά παιδιά, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα, μια νύχτα που πολλές φορές έχουν περιγράψει και οι δυο τους σε συνεντεύξεις και καταθέσεις.

Στην προηγούμενη κατάθεσή της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε δώσει ένα ακλόνητο άλλοθι στη Ρούλα Πισπιρίγκου όμως τότε τα δεδομένα ήταν άλλα, γεγονός που σημαίνει ότι και οι ερωτήσεις των αστυνομικών και οι απαντήσεις της μάρτυρος θα κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο.

Με την κατάθεσή της, ολοκληρώνεται ο κύκλος των καταθέσεων όλων των προσώπων και το μόνο που απομένει ειναι να δούμε αν και πότε Αστυνομία και Εισαγγελία θα καλέσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου για εξηγήσεις. Κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες.

H ίδια μέσα απο τις φυλακές συνομιλεί διαρκώς με τον δικηγόρο της κ. Όθωνα Παπαδόπουλο προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, επιμένοντας για άλλη μια φορά, πως δεν έχει καμία εμπλοκή και ότι δεν σκότωσε τα παιδιά της. «Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχει διαλυθεί η οικογενεια μου, έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία βρισκόμενη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλου» υποστηρίζει.