Να παραμείνει στη φυλακή για ένα εξάμηνο ακόμη και να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους αποφάσισε πριν από λίγο ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την απόρριψη του σχετικού αιτήματος είχε προτείνει και εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονταν το 12μηνο προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης, η οποία όμως έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, καταθέτοντας ως μάρτυρας στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης με κατηγορούμενη την ίδια της την μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, χαρακτήρισε «αναπάντεχο» και «ανεξήγητο» το επεισόδιο που οδήγησε τη μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη σε εγκεφαλοπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της αλλά και για ανθρωποκτονία του παιδιού της στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 34χρονη μητέρα δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακύ» ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα