Στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Αρχικά, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στις αναρτήσεις που έχει κάνει για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Ανέλυσε, για ακόμη μια φορά, το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για εξωγενή παράγοντα πολύ κοντά στην οικογένεια που έχει οδηγήσει τουλάχιστον το ένα παιδί στο θάνατο, απάντησε ότι «όσον αφορά την Τζωρτζίνα είναι επιβεβαιωμένο».

«Και θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. 

Η Τζωρτζίνα, δεν είμαι βέβαιος, και σε συνδυασμό με αυτές τις λέξεις που αναφέρατε, ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά».

«Το σίγουρο είναι όμως ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ», σημείωσε επίσης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο

Ο πλήρης κατάλογος των λέξεων που αναζητούσε στο διαδίκτυο η Ρούλα Πισπιρίγκου την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου του 2022, λίγες μόλις ημέρες πριν φύγει από τη ζωή η 9χρονη κόρη της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και ενοχοποιεί την 33χρονη.

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προχωρήσει σε αναζητήσεις, μεταξύ άλλων, για αναισθητικά φάρμακα, έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό, αναισθησία στα παιδιά, εγκεφαλική ατροφία και φαινοβαρβιτάλη.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Απολύθηκε από την δουλειά του ο Μάνος Δασκαλάκης

Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, απολύθηκε από τη δουλειά του.

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας από την Πάτρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία. Όταν χώρισε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πήρε μετάθεση για την Αθήνα και εργαζόταν στην ίδια εταιρεία αλλά σε διαφορετική θέση.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν στο φως τα στοιχεία της υπόθεσης, οι εργοδότες του Μάνου τον έθεσαν σε καθεστώς παύσης, ενώ του είχαν πει πως όλα θα κριθούν από τις εξελίξεις. Ωστόσο, χθες έγινε γνωστό πως ο Μάνος Δασκαλάκης απολύθηκε τελικά.

Η αντίδραση της Πισπιρίγκου όταν έμαθε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θέλει τεστ DNA

Μήνυση κατά του Μάνου Δασκαλάκη προαναγγέλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την είδηση ότι ο εν διαστάσει σύζυγό της θέλει να ζητήσει τεστ πατρότητας για τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Αυτό είναι πέρα από τα όρια!» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, που επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι θα λάβει εντολή να κινηθεί νομικά, εφόσον πράγματι ο Μάνος Δασκαλάκης ζητήσει τεστ πατρότητας.

«Είναι μια είδηση που έφτασε στη γνώση της κατηγορουμένης και της οικογένειας της χθες και η ενημέρωση που έχω είναι ότι αν επισημοποιηθεί αυτή η δήλωση και η σχετική αμφισβήτηση (της πατρότητας) στη συνέχεια θα γίνουν οι νόμιμες ενέργειες ως αντίδραση… Στη βάση της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της μνήμης των δύο μικρών κοριτσιών», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Η διαρροή και η δημοσιοποίηση των καταθέσεων στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τις καταθέσεις, πρόσωπα που τυχόν λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) αλλά και όσοι δημοσιοποίησαν το απόρρητο υλικο, κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας αφορά στη διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτό (στη παραβίαση δικαστικού απορρήτου) καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εξ’ αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης Τζωρτζίνας.

Έτσι, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενεργεί ο Ν. Στεφανάτος, αναμένεται να μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία όσοι μπορεί να ενήργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν, ήτοι δημοσίευσαν τις επίμαχες καταθέσεις.

Νέα δεδομένα: Εξετάζεται η εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του Μάνου και της Ρούλας, ενώ αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι αρχές ίσως βρουν σημαντικά στοιχεία, από μια ενδεχόμενη εκταφή, που θα λύσουν το μυστήριο.

Ελπίζουν, ειδικότερα, ότι θα βοηθηθούν από τρίχες της κεφαλής της και από χόνδρους που ενώνουν τα οστά, για να διακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή σε κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αποκαλύπτει ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπής στη δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 € μηνιαίως.

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.