Μια πρόκληση για άλματα με σκάφος TikTok, κατά την οποία οι άνθρωποι πηδούν από το πίσω μέρος των σκαφών ενώ κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, φαίνεται πως ευθύνεται για τέσσερις θανάτους στην Αλαμπάμα.

Η πρόκληση, η οποία έχει γίνει δημοφιλής στο TikTok, περιλαμβάνει άτομα που επιδίδονται σε επικίνδυνες δραστηριότητες στο νερό.

Όσοι συμμετέχουν στην πρόκληση εκτοξεύονται από το πίσω μέρος ενός σκάφους και μπαίνουν στα απόνερα πίσω από αυτό, καθώς το σκάφος συνεχίζει να κινείται.

https://www.youtube.com/watch?v=3oAi_fFCGEg&t=2s

Η τάση -που ονομάζεται άλμα με σκάφος (boat jumping)- απασχόλησε τους διασώστες τα τελευταία δύο χρόνια, είπε, αλλά έχει αυξηθεί ιδιαίτερα από την αρχή του έτους. Το πρώτο θύμα πέθανε τον Φεβρουάριο αφού βούτηξε στον ποταμό Coosa ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά τους παρακολουθούσαν μέσα από το σκάφος.

«Δυστυχώς, κατέγραψε τον θάνατό του», είπε ο Ντένις. Παρά το τραγικό τέλος, τρεις άλλοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των διασωστών και υπέκυψαν στην ίδια μοίρα. Μια αναζήτηση στο TikTok για τις λέξεις «#boatjumping» δείχνει μια ροή τολμηρών που κινηματογραφούν τις πιθανές βουτιές τους προς τον «άμεσο θάνατο».

Οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις ηλικίες. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι, αν τους τραβάνε κάμερα είναι πιο πιθανό να κάνουν κάτι ανόητο επειδή θέλουν να επιδεικνύονται μπροστά στους φίλους τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο Ντένις στο ABC 7.

Ο υψηλός ρυθμός ταχύτητας του σκάφους σε συνδυασμό με το στάσιμο νερό δημιουργούν ένα επικίνδυνο σημείο προσγείωσης που μοιάζει με σκυρόδεμα.
Εάν ένα άτομο που πηδά από ένα κινούμενο σκάφος δεν προστατεύει το λαιμό και το κεφάλι του, θα μπορούσε να παραλύσει μόνιμα και είναι περισσότερο από πιθανό να υποστεί στιγμιαίο θάνατο.

Ο Ντένις προτρέπει τους ριψοκίνδυνους να αποφύγουν τη θανατηφόρα τάση και προτρέπει τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μην συμμετέχουν. «Μην το κάνεις», είπε. «Δεν αξίζει τη ζωή σου».

Διαβάστε περισσότερα