«Ο καθένας μας έχει το αξιακό του σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται ό,τι συμβαίνει και τοποθετείται ενάντια σε αυτό.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που αισθάνομαι και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η μία από τις βασικές παραμέτρους που έχουν “γεννήσει” όλες αυτές τις αντιδράσεις αποτελεί μία φαινομενική και μάλιστα, μεγάλη απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό περί αισθήματος δικαίου», ανέφερε αρχικά, ευρισκόμενος ως καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «ALPHA Τώρα».

Στη συνέχεια, προσέθεσε πως «το γεγονός ότι αποφυλακίστηκε, ενώ υπήρξε καταδικαστική απόφαση, είναι ένα πράγμα που ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κατανοήσει.

Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω με τη λογική και να αισθανθώ βάσει αυτής, πως ενώ ήταν προφυλακισμένος με τις καταγγελίες μέχρι να εκδικαστεί και καταδικάστηκε γι’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, βγαίνει έξω».

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι «ο χώρος δοκιμάστηκε, στοχοποιήθηκε, όχι αδίκως, καθώς προέκυψαν πολλές περιπτώσεις. Δεν είναι ο μόνος, άρχισε από τον αθλητισμό, παντού υπάρχουν δυστυχώς αλαζονικές συμπεριφορές, που αντιβαίνουν στη φυσιολογική σχέση των ανθρώπων και τούς πληγώνουν.

Προσωπικά, δε μού έχει συμβεί κάτι, ούτε έχω γίνει μάρτυρας. Δε μπορεί, όμως, να μάς παίρνει όλους η μπάλα. Ο χώρος του θεάτρου εξακολουθεί να είναι μαγικός κι ένα υπέροχο άθροισμα σπουδαίων ανθρώπων και είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι του», ολοκλήρωσε ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Πέτσας για Λιγνάδη: «Η κοινωνία δεν ανέχεται να είναι εκτός φυλακής ένας καταδικασμένος βιαστής»

O αναπληρωτής Υπουργός ΕσωτερικώνΣτέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί να βλέπει καταδικασθένετες βιαστές να κυκλοφορούν εκτός φυλακής.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «είτε θέλει, είτε δε θέλει κανείς να το πιάσει, αυτό το ζήτημα είναι πολιτικό. Το νομικό ζήτημα που είναι άλλοι αρμόδιοι να το εξηγήσουν, προσωπικά, λέω πως η Νέα Δημοκρατία αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Από εκεί και πέρα, εφαρμόζεται ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σας εξηγήσει ένας νομικός, ότι είναι ευνοϊκότερος για περιπτώσεις σαν κι αυτές, όταν έχει διατελέσει κάποιος παράβαση που διώκεται σε αυτό το πλαίσιο.

Η ελληνική κοινωνία δε μπορεί να αποδέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο, για όποιον και να ρωτήσετε γύρω σας», ισχυρίσθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.