Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για αναφορά στα πόθεν έσχες και των ρυθμίσεων δανείων από τους υπόχρεους, τόνισε ότι «Είναι λίγο λαϊκίστικη η πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια τέτοια παρέμβαση την ημέρα ανακοίνωσης των πόθεν έσχες και όχι μια άλλη ημέρα, μόνο και μόνο για να υπάρξουν μερικά πρωτοσέλιδα».

Ακόμη, ο κ. Πέτσας είπε, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, «Επίσης, πρέπει να πούμε ότι ο Γιώργος Τράγκας έκανε επί πολλά χρόνια πόθεν έσχες, αλλά…. Εγώ είμαι υπέρ της απλής διαδικασίας, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει η διαδικασία αυτή και η γραφειοκρατία, εγώ είμαι υπέρ των απλών διαδικασιών, αρκεί να λειτουργεί η διαφάνεια».

Και συνέχισε λέγοντας πως «όλο αυτό είναι για να ενισχύσουμε την ανθρωποφαγία. Προφανώς πρέπει να υπάρχει διαφάνεια για κάθε έναν που ασχολείται με την πολιτική».

Σχετικά με την οικονομία και την πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Στέλιος Πέτσαςείπε πως «ένα από τα κριτήρια του καθενός όταν πάει να ψηφίσει, είναι ένα έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του. Η Κυβέρνηση έχει στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη και όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες, ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας. Είναι σημαντικά πράγματα που θα τα δουν οι πολίτες και οι παρεμβάσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα και άλλα μέτρα και προφανώς θα τα συνυπολογίσουν όταν θα πάνε να ψηφίσουν. Η Κυβέρνηση έχει μειώσει φόρους, αλλά με σύνεση, ώστε η χώρα και η οικονομία να συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών».

Σε ερώτηση για το εάν επιμένει στην δήλωση του πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο Στέλιος Πέτσας, που θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που εδώ και καιρό ζητά πρόωρες εκλογές. Το πολιτικό παιχνίδι είναι ένα θέμα. Η συνταγματική θητεία της Κυβέρνησης είναι τετραετής, ενώ η δήλωση του Πρωθυπουργού παραμένει πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».