O αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν θέλει να βλέπει καταδικασθένετες βιαστές να κυκλοφορούν εκτός φυλακής.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλει δεν θέλει κανείς να το πιάσει, αυτό το ζήτημα είναι πολιτικό θέμα. Όταν έχεις ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία και εδώ πρέπει να διακρίνουμε δύο ζητήματα. Το νομικό ζήτημα που είναι άλλοι αρμόδιοι να το εξηγήσουν, εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η ΝΔ αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα.

Από ΄κει και πέρα, εφαρμόζεται ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σας εξηγήσει ένας νομικός, ότι είναι ευνοϊκότερος για περιπτώσεις σαν κι αυτές, όταν έχει διατελέσει κάποιος παράβαση που διώκεται σε αυτό το πλαίσιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αποδέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής. Αυτό είναι ξεκάθαρο όποιον και να ρωτήσετε γύρω σας. Από ΄κει και πέρα είναι άλλο πράγμα…

Η ελληνική κοινωνία θα σας πει αυτή τη στιγμή ότι δεν θέλει κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμούς να είναι εκτός. Τώρα, τι ποινή είναι αυτή, ευνοϊκότερη ή αυστηρότερη, όπως κάναμε εμείς, είναι δευτερεύον. Ο σφυγμός της κοινωνίας είναι αυτός. Έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στο Σούνιο, στην Ακρόπολη, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο, είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε αντίθετος με την ανάρτηση σχετικών πανό. «Το να έχουμε ένα πανό που ξετυλίγεται στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στον Λευκό Πύργο ή στην Επίδαυρο είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ό τι μέχρι ο σκηνοθέτης να δικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό, θα πρέπει να δίνει το «παρών» τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η απόφαση για τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση,-όπως και πολλές άλλες επί μέρους αποφάσεις του δικαστηρίου- ελήφθη κατά πλειοψηφία. Η πρόεδρος, μία σύνεδρος και δύο ένορκοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ψήφισαν υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καταδικασθείς, ενώ η έτερη σύνεδρος και δύο γυναίκες ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του μέχρι το Εφετείο.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας από φίλους των καταγγελλόντων και άτομα που είχαν έρθει για να τους υποστηρίξουν. Ακούστηκαν φράσεις όπως «ντροπή» και «είστε ξεφτίλες», ενώ προπηλακίστηκαν η Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στον Δημήτρη Λιγνάδη.